Van der Laan 'overweegt' beroep tegen Zwarte Piet-uitspraak

Geen categoriejul 03 2014, 20:29
Nou ja, er is een verschil tussen overwegen en 'overwegen', natuurlijk. Zeker in de politiek.
De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan overweegt in beroep te gaan tegen de Zwarte Piet-uitspraak van de bestuursrechter.
Zoals ik vanmorgen al uitlegde heeft die rechter besloten dat de klagers over Zwarte Piet een punt hebben. Piet zou namelijk een 'negatieve stereotypering' zijn voor onze zwarte medelanders. Nou houdt iedereen natuurlijk van Piet, maar blijkbaar is dat de rechter ontgaan - evenals de klagers, trouwens, die er vooral veel vreugde in lijken te scheppen om oude Nederlandse tradities om zeep te helpen.
De Telegraaf bericht nu dat de burgemeester zich beraad op de mogelijkheid om tegen de uitspraak van de bestuursrechter over de sinterklaasintocht in beroep te gaan bij de Raad van State. Voor u denkt: tijd voor een feestje! moet u deze paragraaf uit het artikel even goed doorlezen.

Dat zei de burgemeester donderdag. Het gaat om enkele „juridische en feitelijke aspecten in de uitspraak”, waar Van der Laan eventueel meer duidelijkheid over wil. Hij heeft 6 weken om beroep in te stellen. Een uitspraak van de Raad van State zou ook duidelijkheid kunnen geven bij andere gemeenten, zei hij. Tegelijkertijd gaat hij het vonnis van de rechtbank „vanzelfsprekend” uitvoeren.

Ja ja, hij gaat het vonnis 'vanzelfsprekend' uitvoeren. Wat dat inhoudt?

Van der Laan heeft in maart en mei nog overleg gevoerd met de tegenstanders en de stichting die de intocht organiseert. Hij heeft goede hoop op „een harmonieuze oplossing” over de intocht. „Zwart Piet moet minder zwart en minder knecht zijn.” Er wordt bijvoorbeeld over gesproken over een rol van Zwarte Piet als „general manager” bij het kinderfeest. „Hopelijk hebben we binnen een paar jaar een niet-racistische piet, die geen Zwarte Piet meer heet.”

Met andere woorden, Amsterdam zit opgescheept met een burgemeester die Piet ook racistisch tot op het bot vindt.
Nederland, maak je borst maar nat. Van der Laan vindt Zwarte Piet racistisch en wil meer 'duidelijkheid' zodat andere gemeenten ook meteen duidelijke richtlijnen hebben over wat wel en niet mag. In dit geval betekent dat: einde oefening voor Zwarte Piet. 
Nu moeten we maar even wachten op het afschaffen van Sint Maarten, Kerst, Pinksteren en Pasen, want fundamentalistische moslims zullen die feesten ongetwijfeld 'discriminerend' vinden omdat a) het christelijke feesten zijn en b) christenen er een ander verhaal op nahouden over Jezus dan zij. En als die feesten nog wel even mogen doorgaan begint de aftakeling rond kerst ongetwijfeld met het illegaal verklaren van het kerststalletje en dan met name van de drie herders. Zij zijn immers ook vreselijke stereotypes (naïef, goedgelovig, rijk, allerlei zaken uitdelend aan een klein kind).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten