Van Gaal gaat viraal in Engeland

Van Gaal gaat viraal in Engeland

Louis van Gaal is nu net zo'n bekende naam in Engeland als in Nederland. Niet omdat hij daar prijs na prijs wint -- dat valt voorlopig nogal tegen -- maar omdat hij nogal wat ferme en soms grappige uitspraken doet waar de pers vervolgens mee aan de haal gaat.

Als je een voetbalverslaggever bent in Engeland moet het ge-wel-dig zijn om de kans te krijgen om Louis van Gaal enkele vragen te stellen tijdens een persconferentie. De Nederlandse toptrainer heeft immers altijd iets interessants te zeggen, en met enige regelmaat haalt hij dan ook nog eens hard uit naar anderen -- met name naar leden van de pers zelf.

Goed-scorende headlines verzekerd.

Helaas gaan verslaggevers soms net een beetje te ver om een soort van controverse te veroorzaken. Zoals in dit geval.

Britse media zijn aan de haal gegaan met een uitspraak van Van Gaal die volgens de verslaggevers in kwestie beledigend is naar Liverpool toe. Die club was decennialang één van de grootste clubs van Engeland, maar won in 1990 opeens zijn laatste kampioenschap. Vervolgens stonden the reds 26 jaar lang droog.

Journalisten vroegen Van Gaal of hij bang was dat ditzelfde zal gebeuren met Manchester United, een topploeg die het nu al enkele jaren lastig heeft. Zijn antwoord:

"Als het Liverpool overkomt, kan het United ook gebeuren, maar ik kan me dat niet voorstellen, omdat we de goede kant op gaan. Ik denk dat Manchester United een té grote club is, té goed georganiseerd. We hebben een infrastructuur en die verbeteren we elk jaar."

[caption id="attachment_129335" align="aligncenter" width="602"]The Mirror The Mirror[/caption]

Volgens de journalisten is dat een belediging aan het adres van Liverpool. "We are too big and good to fail like Liverpool," kopt de krant The Mirror bijvoorbeeld. Dat klinkt leuk, maar het is natuurlijk helemaal niet wat Van Gaal zei. Sterker nog, hij gaf eerst toe dat als het Liverpool overkomt, het Manchester United in theorie ook kan gebeuren. Daar voegt hij echter geheel terecht aan toe dat er wel degelijk verschillen zijn met het Manchester van nu en het Liverpool van toen: United heeft enorm veel geld en een geweldige organisatie. Natuurlijk was Liverpool toen ook goed en rijk, maar de financiën van topclubs in 1990 zijn niet te vergelijken met die van topclubs anno 2016.

Een kind kan dat nog begrijpen.

Blijkbaar geldt dat helaas niet voor Britse tabloids.

Of maakt het ze gewoon niets uit? Begrijpen ze het wel, maar willen ze de Nederlander gewoon afmaken zodat een ander het stokje van hem kan overnemen bij Manchester United?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties