Van je reinste chantage: Pas jullie social mediaberichten aan Kardashians, of er zwaait wat!

Van je reinste chantage: Pas jullie social mediaberichten aan Kardashians, of er zwaait wat!

Een stevige tegenvaller voor de leden van de families Kardashian en Jenner: de sociale mediakoninginnen hebben hun berichten en masse moeten aanpassen.

Als er iemand is die weet hoe ze zichzelf moet verkopen op social media, dan is het natuurlijk Kim Kardashian! Haar familieleden volgden niet veel later, en inmiddels zijn de Kardashians en Jenners één van de grootste beroemdheden op plekken als Instagram en Facebook.

Helaas waren sommige mensen niet heel blij met het feit dat zij deze laatste tijd niet alleen zichzelf schenen te verkopen. Nee, er leek sprake te zijn van sluikreclame, waarbij bepaalde producten 'onopgemerkt' aan de man en vrouw gebracht worden. En inderdaad, bij sommige berichten spatte het er wel een beetje vanaf:

https://www.instagram.com/p/BJbEC96h3a5/?taken-by=kimkardashian

Maarja, neem het bedrijven eens kwalijk dat ze dit soort bekendheden benaderen voor wat publiciteit! Dat is niet illegaal, maar gewoon heel slim. Helaas zag mediawaakhond Truth in Advertising dat ietsjes anders, en dreigden ze stappen te ondernemen tegen de zussen. Dat konden ze slechts op één manier ontlopen, en dat was door onder alle dergelijke berichten duidelijk neer te zetten dat het om een advertentie of zogenaamde 'sponsored content' gaat. En zo geschiedde het, want inmiddels zijn alle berichten 'opgefleurd' met duidelijke verhalen dat Kim niet zomaar voor dit ene haarmiddeltje had gekozen, maar dat er meer achter zat. Als het goed is, zijn de Kardashians nu dus van alle dreigementen af.

Tsja, ze zijn er dus redelijk vanaf gekomen, zou je zeggen, want ze hebben er waarschijnlijk een aardig centje mee verdiend. Of had dit gewoon moeten kunnen zonder dat er in koeienletters 'ADVERTENTIE!' bij moest staan?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties