Vanavond: Nederland - Australië

Geen categoriejun 18 2014, 10:14
Kan Oranje zich vanavond al plaatsen voor de tweede ronde van het WK 2014?
Vanavond moet Oranje weer spelen. De tegenstander: Australië. Een jong, onervaren team met veel energie en doorzettingsvermogen, maar weinig technisch talent. Normaal gesproken denk je dan: dat moet appeltje-eitje worden. Het is een renteam, maar ach, daar kan Oranje prima mee omgaan. Over en uit, op naar de volgende wedstrijd.
Helaas zal het vrijwel zeker niet zo gemakkelijk gaan. Australië is op voetbal-gebied weliswaar een klein, miniscuul landje dat nog nooit iets heeft gepresteerd op internationaal niveau, maar om de één of andere reden is het toch een angstgegner van ons.
Ja. Echt waar. We hebben namelijk nog nooit van Australië gewonnen.
Daarom is het niet zo gek dat Arjen Robben de fans en zijn teamgenoten alvast op het hart drukt dat dit geen walk in the park gaat worden.

"Australië zal echt volle bak gaan", zegt de aanvaller van Nederland over de wedstrijd die woensdag om 18.00 uur Nederlandse tijd begint. "Wij zullen deze horde echt niet zomaar even nemen."

Dit Oranje kan heel ver komen als het geconcentreerd en gefocust blijft, en iedere keer weer het beste uit zichzelf wil halen. Op het moment dat 'onze jongens' achterover gaan leunen en arrogant worden is het afgelopen met de pret. Ze zijn er namelijk gewoon niet goed genoeg voor om ver te komen op 80% of 90%. Zoals Robben ook zegt:

"Zij geven alles voor hun land, gaan vol gas tot ze omvallen. Wij zullen hetzelfde moeten doen."

Vanavond gaan we zien of de Oranje-spelers scherp blijven of dat ze toch weer naast hun schoenen gaan lopen. Als dat laatste gebeurt ben ik er lang niet zeker van dat ze vanavond winnen.
Natuurlijk is het wel zo dat als ze rustig en geconcentreerd blijven ze er vanavond toch echt met de winst vandoor moeten kunnen gaan. Dan kunnen we ons al opmaken voor de tweede ronde. Heel goed.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten