Vandaag is de grote dag: Geert Wilders doet aangifte tegen Mark Rutte

Geen categorienov 30 2017, 10:00
De PVV-leider gaat proberen om Rutte vervolgd te krijgen.
Er zijn van die dingen waarvan je denkt: 'Tja. Dat heeft totaal geen nut. Misschien dat het wat publiciteit oplevert, maar dat is het dan wel.' Case in point:

PVV-leider Geert Wilders doet vandaag aangifte tegen premier Rutte wegens discriminatie. In de loop van de ochtend levert Wilders bij een Haags politiebureau een brief af aan de officier van justitie met het verzoek onderzoek te doen. In die brief staat ook een globale onderbouwing.

Op een speciale site is al te zien waar Wilders premier Rutte van beschuldigt. Het gaat vooral over voorzieningen voor asielzoekers, die volgens Wilders ruimer zijn dan voor Nederlanders.

Het trieste hiervan is dat Wilders wel degelijk een punt heeft. Maar: door de manier waarop hij dat punt probeert te maken wordt hij door 90 procent van de bevolking uitgelachen. Dit soort problematiek los je op in het parlement, door met elkaar in debat te gaan, niet door aangifte tegen elkaar te doen en te hopen dat de ander aangeklaagd wordt.
Dat gold voor de rechtszaak tegen Wilders en zeker ook voor deze aangifte-actie ván hem.
Dat je ageert tegen het beleid van Rutte, prima. Dat je Rutte van zelfhaat beschuldigd. Oké, dat hoort er ook allemaal bij. Maar aangifte tegen hem doen? Dat is wel héél clownesque. En eigenlijk ook gewoon zielig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten