Vandaag is het Internationale Vrouwendag, toch vindt niet iedereen dat vrouwen worden achtergesteld! Jort Kelder: 'Vrouwen worden op televisie altijd voorgetrokken'

Vandaag is het Internationale Vrouwendag, toch vindt niet iedereen dat vrouwen worden achtergesteld! Jort Kelder: 'Vrouwen worden op televisie altijd voorgetrokken'

Jort Kelder over Internationale Vrouwendag Bron: Schermafdruk Radio 1

Het is vandaag weer Internationale Vrouwendag, oftewel een leuk dag waarop aartsconservatieven 'blijf toch achter je aanrecht'-types de doorgeslagen feministen bestrijden. Want worden vrouwen nu daadwerkelijk tegengehouden door een 'glazenplafond' of het 'patriarchaat' of de 'old boys-netwerken'. Sommige mensen moeten helemaal niks van deze discussie, en andere worden helemaal wild als je niet erkent dat vrouwen slachtoffer zijn van onzichtbare - en onbewezen - krachten.

Het CBS komt met goed nieuws, ruim 6 op 10 vrouwen in Nederland werkt. Bij de mannen staat de teller op 7 op 10, wat dus betekent dat vrouwen langzaamaan steeds meer te zien zijn op de werkvloer. Overigens verwachten we absoluut geen stijging door het vrouwenquotum.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Vandaag is zo'n dag dat je volgens GL/D66/BIJ1-achtige types enorm moet treuren dat vrouwen niet meer privileges genieten. De raarste complotten zoals de loonkloof - die al duizenden keren als mythe is ontmanteld - en 'het patriarchaat' passeren de revue.

Ondertussen kon Jort Kelder het niet laten om weer een pikante opmerking te maken.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Er is inderdaad veel discriminatie van mannen

Waarschijnlijk krijgt Jort Kelder deze week ook weer flink wat bagger over zich heen omdat hij iets zegt 'wat niet kan'.

Zelf onze favoriete Op1-presentator en Baudet-basher Sander Schimmelpenninck heeft zo zijn bedenkingen bij al die feministische mythes.

https://www.youtube.com/embed/-l5JhBNC56Q

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties