"Vanwege Maagdenhuisbezetting ontslagen docent" Valkhoff: Mexico moet VS oorlog verklaren om muur!

Geen categoriejan 27 2017, 13:30
Je hebt linkse docenten aan de UvA, en dan heb je nog types die zó links zijn dat ze zelfs daar niet meer aan de bak kunnen komen.
Rudolf Valkhoff: voor studenten die ergens in de afgelopen dertig jaar de Universiteit van Amsterdam bezocht hebben zal dat een bekende naam zijn, en niet enkel doordat hij daar al zo lang rondzwerft. Of misschien kan ik die zin beter in de verleden tijd plaatsen, want inmiddels is deze linkse activist zelfs daar een persona non grata geworden. En ja, dat "daar" refereert aan de meest linkse onderwijsinstelling van Nederland die niet mis is van dingen als genderneutrale toiletten en benamingen en gebedsruimtes voor moslims op de campus. Dan moet je het wel héél erg bont hebben gemaakt dus.
En dat heeft hij zeker. Dit is de man die academisch Nederland wekenlang gijzelde toen hij en wat mede-'revolutionairen' het Maagdenhuis meenden te moeten bezetten om veranderingen af te dwingen. Ironisch genoeg waren die geëiste veranderingen nou net dat er meer gepraat moest worden voordat er besluiten binnen de universiteit genomen moeten worden, maar zo zagen Valkhoff en zijn ultralinkse vrienden dat helaas niet. Nee, zijn zouden daar net zo lang blijven zitten totdat heel Nederland naar hen zou luisteren, wat de consequenties ook waren: vandalisme, vele gemiste colleges en nog meer ongein namen zij graag voor lief daarbij.
En zo was het dat de maat toch echt vol was voor de UvA wat betreft deze nare vent. Er waren namelijk al veel vaker klachten over hem bij de top van de universiteit beland. Hij zou er niet voor schromen om ernstige conflicten aan te gaan met Jan en alleman en verschillende collega's maakten er melding van door hem te zijn geïntimideerd. Wat een fijne, rustige man moet het toch zijn! Gelukkig nam de instelling voor eens dan toch een juiste beslissing door hem de laan uit te sturen, zelfs al gebeurde dat na 30 jaar dienst. Opgeruimd staat netjes, zou ik zeggen.
Maar om terug te keren naar het heden: het lijkt erop dat de zogenaamd pacifistische houding die dit soort linksmenschen eigen zou zijn ver te zoeken is bij deze ex-docent, die overigens trots op zijn Facebookpagina als baanbeschrijving "vanwege Maagdenhuisbezetting ontslagen docent bij University of Amsterdam / Universiteit van Amsterdam" heeft staan. Hij roept op diezelfde pagina namelijk op tot niets minder dan - hoe verzin je het? - een oorlog om de muur die president Trump wil bouwen aan de Mexicaanse grens:

Mexico zou de VS de oorlog moeten verklaren en de muur moeten neerknallen (of hem gewoon meteen neerknallen, één of twee tanks moeten genoeg zijn!)

Ah, wat fijn om te zien dat deze man sinds zijn bezettingstijd een stuk rustiger en vreedzamer is geworden! Er moet wel echt iets scheef zitten in je hersenkronkels als je met zulke absurde voorstellen komt, laten we wel wezen. En dan mag je wat mij betreft nog zo tegen die muur zijn - alhoewel ik hier al uitleg waarom ook dat je reinste flauwekul is - maar een land oproepen tot het verklaren van oorlog? Dan moet je toch echt niet goed snik zijn. Ik zou dit graag afdoen als een flauwe, smakeloze grap, wat ik ook zou doen als het welke andere persoon dan ook zou zijn. Het gaat hier echter om een man waarvan allang duidelijk is dat hij geweld niet schuwt: of dat nou tijdens zijn werk of tijdens de interessante invulling van zijn eigen tijd. Dit is een man die maar al te graag de daad bij het woord voegt, en juist daarom kunnen we deze ophitsing maar beter als heel serieus bedoeld opvatten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten