Veel Nederlanders haten de westerse cultuur

Geen categoriesep 12 2014, 20:30
Er gaan veel meer jihadisten naar Syrië dan wij weten/denken. Joden worden bespuugd in de tram. Veel Nederlanders haten de westerse cultuur. En dat is een groot probleem.
Er gaat iets goed fout vrienden. We hebben hier in Nederland een fantastische samenleving gebouwd. Kijk maar naar andere landen op de wereld. In theorie is iedereen vrij en blij. Ik schreef gisteren al een artikel op deze site over joden. Voor hen gaat dit helaas niet helemaal op. Langzaam worden zij met de rug tegen de muur gedreven. Door een bevolkingsgroep die in Nederland nog niet zo lang aanwezig is.
Daar gebeurt in mijn ogen iets vreemds. Moslims worden hier in Nederland met open armen ontvangen. Voor talloze islamitische zaken zijn subsidies te verkrijgen, de uitkeringen in Nederland zijn royaal en het bouwen van moskeën met hoge minaretten en het stichten van islamitische scholen is geen probleem. Rechten waar christenen in de landen waar deze moslims veelal vandaan komen alleen maar van kunnen dromen.
Wefie
Ergens hoop je dan dat die moslims onze Nederlandse cultuur en samenleving omarmen. Zij zullen toch ook wel zien dat het hier stukken beter toeven is dan in Marokko, Syrië of Somalië. En er zullen er zijn die dat ook vinden. Die een wefie maken met een jood in de tram (zou de CU daar toe durven oproepen?). Moslims die niets hebben met de haatbaarden in Irak en Syrië van ISIS.
Er is echter ook een grote groep die de vrijheden in Nederland niet weet te waarderen. Moslims die zo'n grote hekel aan joden hebben dat zelfs holocaustslachtoffers niet meer veilig zijn. Mensen die de Nederlandse samenleving zo kak vinden dat zij zich aangetrokken voelen tot het kalifaat van ISIS in Irak en Syrië. En dat zijn er meer dan wij denken.
Kinderen
Eerst hadden we een uitstroom van mannen. Toen gingen (jonge) meiden naar deze koppensnellers in het Midden-Oosten. De laatste trend is zo mogelijk nog bizarder. Complete gezinnen met jonge kinderen reizen naar hun 'paradijs'. Eerst hadden twee gezinnen in Hilversum die werden tegengehouden. Toen een gezin uit Amersfoort met drie kinderen. De jongste is twee. Wat bezield die ouders? Onlangs werd bekend dat er ook en gezin uit Hilversum wel is vertrokken. Vier kinderen. Arme schapen.
Ook Angela B. (19) uit Soesterberg zit in Syrië. Volgens haar komen bijna elke dag nieuwe Nederlanders, Belgen en Britten aan in de Islamitische Staat. En dan ga ik me zorgen maken. Hoeveel Nederlanders voelen zich nog meer aangetrokken tot het kalifaat, maar hebben geen mogelijkheid om te gaan? In Frankrijk steunt zo'n 27% van de jongeren ISIS. Dat zijn bizarre cijfers!
9/11
Cijfers die ons voorzichtig moeten maken. Het gaat hier om mensen die de westerse cultuur haten. Die een heel ander idee hebben over samenleven. Nu wil ik u niet banger maken dan nodig is. Tegelijkertijd moeten we ook niet naïef zijn. Gisteren herdachten we 9/11. Elk jaar herinnert ons dat eraan dat er maar weinigen nodig zijn om velen te doden en een land in haar hart te raken.
En dan zwijg ik nog over het potentiële gevaar van terugkerende jihadgangers. Wat als Obama over vijf jaar ISIS heeft weggebombardeerd? Met hoeveel wrok tegen het Westen keren zij terug? En hoe zorgen we ervoor dat we radicalisering in de toekomst voorkomen? Dat er alleen maar Nederlanders naar Syrië gaan om het Rode Kruis te helpen? Hoe bereiken we dat? Dat moslims wefies maken met joden?
Aan de slag Tweede Kamer. Er moet iets gebeuren!
U kunt mij volgen op Twitter onder de naam @MeijerHerman. Kijkt u ook eens op mijn site.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten