Veganistische dierenrechtenactiviste pleegt aanslag op hoofdkantoor YouTube

Veganistische dierenrechtenactiviste pleegt aanslag op hoofdkantoor YouTube

De vrouw die gisteren drie mensen neerschoot bij het hoofdkantoor van YouTube in Californië blijkt een animal rights activiste te zijn. Oftewel: een dierenrechtenactiviste.

De 39-jarige Nasim Najafi Aghdam ging gistermiddag Amerikaanse tijd helemaal los. Ze schoot vier mensen neer. Een 36-jarig slachtoffer werd in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. Deze man was het waarschijnlijke doelwit, maar drie andere mensen -- drie vrouwen -- werden ook gewond opgenomen in het ziekenhuis. Eén vrouw in serieuze conditie, een andere in stabiele conditie, en de laatste vrouw werd behandeld aan "lichte verwondingen."

De reden dat Aghdam boos was op YouTube? Volgens haar censureerde de populaire video-sharing website haar video's. Niet zo zeer door ze offline te halen, maar door ze moeilijk vindbaar te maken. Dit is één van haar geschifte video's (in het Perzisch, want hoewel ze in Amerika woonde is ze van Iraanse afkomst):

Na haar misdaad sloeg Aghdam de hand aan zichzelf. We zullen maar zeggen: ze kan andere mensen dus geen kwaad meer berokkenen.

We mogen het ongetwijfeld niet zeggen, maar dit is nou al het zoveelste voorbeeld van een gewelddadige aanslag door een dierenrechtenactivist. Dat soort organisaties doen regelmatig dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Zo gooiden activisten bij Nederland eerder grote granietblokken in de zee om het vissers moeilijk te maken. Dat ze daarbij de levens van die vissers in gevaar brachten liet ze duidelijk koud. En dat vissers de Noordzee daardoor beschreven als een "mijnenveld" vonden ze eigenlijk maar een compliment.

En dan was er Volkert van der Graaf natuurlijk ook nog, de milieu- en dierenfreak die Pim Fortuyn vermoordde.

Maar goed, dat dienen we niet op te schrijven, want stel je voor dat mensen tot de conclusie komen dat die hele dierenrechtenbeweging toch wel héél vreemd volk aantrekt. Dat moeten we vooral niet toegeven. Want: het is wel een miljoenenbusiness he.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties