vlcsnap 2020 03 24 08h11m02s052

Veiligheidsberaad: mogelijk regionale mondkapjesverplichtingen! Hoogleraar staatsrecht: 'Elke opgelegde boete is onrechtmatig'

Geen categoriejul 29 2020, 21:00
Voorzitter van de veiligheidsberaad Hubert Bruls, vertelde zojuist dat het mogelijk is dat er regionale mondkapjesplicht wordt ingevoerd om zo lokale uitbraken te voorkomen. Echter kan dit helemaal niet volgens hoogleraar staatsrecht Wim Voermans, boetes of iets dergelijks zijn onrechtmatig bij een experimentele, regionale lockdown. Iedere boete die wordt uitgedeeld is onrechtmatig, en hiermee schieten gemeenten zichzelf in de voeten.
Dit vertelde Hubert Bruls na het gemeenschappelijke overleg tussen minister Van Ark, RIVM-directeur Jaap van Dissel en de veiligheidsregio's. Komende weken zal er meer onderzoek gedaan worden naar het experimenteren en dus implementeren van regionale lockdowns. Wat dus betekent: dat u er verstandig aan doet om alvast extra in te slaan!
Toch blijft er onderling onenigheid over de mondkapjes zelf. Burgemeesters zoals Halsema en Aboutaleb zien een mondkapjesplicht wel zitten, maar Van Dissel houdt nog steeds vol: 'er is geen bewijs'.
Toch gaat men, ondanks de verdeeldheid binnen de eigen gelederen, men experimenteren met een mondkapjesplicht. Want hoe zal dit eruit gaan zien in de praktijk?
Ondertussen bemoeit de meest eminente hoogleraar staatsrecht van Nederland zich ook met de discussie rondom regionale mondkapjesplicht. Want dit kan én mag dus schijnbaar helemaal niet. Het is onrechtmatig, zelfs met de geldende noodverordeningen blijft het onrechtmatig.
https://twitter.com/wimjmvoermans/status/1288532080725549057?ref_src=twsrc%5Etfw
Dit gaat nog een interessante discussie worden als Voermans hier zich weer actief mee gaat bemoeien!
https://twitter.com/wimjmvoermans/status/1288539864632369152?ref_src=twsrc%5Etfw
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten