shutterstock 677126326

Vele duizenden Trump-fanaten in Washington de straat op om steun te betuigen aan de 'vertrekkend' president

Geen categorienov 14 2020, 20:00
Of de -nu nog- Amerikaanse president Donald Trump ooit zijn verlies zal erkennen, blijft nog maar de vraag. Maar mocht hij dat uiteindelijk doen, dan vertrekt hij zeker niet met stille trom uit het Witte Huis. Vandaag verzamelden duizenden Trump-aanhangers tegen de uitslag van de presidentsverkiezingen. In hun ogen is er fraude gepleegd.
Het is dan ook de vraag of de massale betoging vandaag in Washington de opmars naar nieuwe Trump-overheersing zal betekenen of dat we het moeten zien als een laatste steunbetuiging aan een vertrekkend president dat slechts een termijn wist te volbrengen. Dat laatste ligt het meest voor de hand, maar Trump zou Trump niet zijn wanneer hij wellicht nog een verrassing voor ons in petto heeft...
De duizenden demonstranten ontmoetten elkaar op het zogeheten Freedom Plaza in de Amerikaanse hoofdstad Washington. Dat plein ligt vlakbij het Witte Huis waar Donald Trump en zijn gezin tot op de dag van vandaag nog steeds bivakkeren. In ieder geval tot januari komend jaar.
Betekend deze 'March For Trump' een afscheid of een opleving voor Donald Trump? Bron: RV.
Betekend deze 'March For Trump' een afscheid of een opleving voor Donald Trump? Bron: RV.
Hoewel Donald Trump zich na de verkiezingsuitslag nog zelden in het openbaar liet zien, deed hij toch nog in zijn gepantserde auto nog even een wuivend rondje langs de pro-Trump activisten.
Vooralsnog ziet het er overigens niet naar uit dat Trump zich op korte termijn zal neerleggen bij de overwinning van zijn Democratische opponent Joe Biden. "De tijd zal leren wie er in januari aantreedt", aldus Trump. Het blijft dus nog even spannend in de Verenigde Staten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten