Verdachte moordzaak Wouter van Luijn maandag voorgeleid

Geen categoriejul 15 2018, 19:00
De man die vastzit voor verdenking op de moord van Wouter van Luijn op Mallorca, wordt maandag voorgeleid. Dit bevestigt een woordvoerder van de Spaanse politie. Aldus de Telegraaf.
De verdachte zou de chauffeur zijn die Van Luijn naar het ziekenhuis zou hebben gebracht. Hij zou rond vijf uur die ochtend bij het ziekenhuis zijn aangekomen. Van Luijn overleed echter in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
Er is tot dusver nog niets over de identiteit van de verdachte bekend gemaakt. De enige reden dat hij werd aangehouden is vanwege een tegenstrijdige verklaring over de gebeurtenissen van de nacht waarop Van Luijn stierf.
Diverse media berichten dat Van Luijn tijdens een avond stappen opzoek was naar cocaïne en hij met twee anderen in een auto stapte naar een louche buurt (Calle Cinco in Son Banya) om dit te gaan kopen. Hier zou hij zijn beroofd en zijn aangevallen. De doodsoorzaak zou een aneurysma zijn. Dit is een plaatselijke verwijding van de slagader die, als hij scheurt, praktisch altijd fataal is. Zo'n aneurysma krijg je niet zomaar en kost flink wat bruut geweld om voor elkaar te krijgen. Van Luijn zou 700 euro op zak hebben wat waarschijnlijk de reden is geweest voor dit excessieve geweld waardoor hij dit uiteindelijk met zijn leven heeft moeten bekopen.
De verdachte zou in eerste instantie als held worden ontvangen omdat zijn verhaal deed geloven dat hij degene was die de belagers deed vluchten met zijn getoeter. Hij zou namelijk net aan zijn komen rijden en degene zijn die Van Luijn tevergeefs naar het ziekenhuis had gebracht. Nu zijn er dus mogelijk aanwijzingen dat hij zelf één van die belagers is geweest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten