Verdeling EU-noodpakket blijft verbazen: Italië krijgt 27,4 miljard voor werktijdverkorting. Nederland krijgt NIKS

Verdeling EU-noodpakket blijft verbazen: Italië krijgt 27,4 miljard voor werktijdverkorting. Nederland krijgt NIKS

Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

De Europese Commissie heeft maandag bekend gemaakt hoe het SURE fonds verdeeld wordt. SURE is een fonds voor werktijdverkorting. Het zal helemaal niemand verbazen, maar het gros van het geld gaat naar Zuid-Europa, en dan met name naar Italië. En Nederland? Wij krijgen he-le-maal niks. Niks.

Leon Baten, die onderzoeker is voor de NEXIT denktank, bericht op Twitter dat de Europese Commissie gisteren de verdeling van het SURE fonds naar buiten heeft gebracht, "een fonds voor werktijdverkorting." De verdeling is niet verbazingwekkend, maar wel misselijkmakend.

De verdeling is als volgt:

Telkens weer zijn het de zuidelijke landen die al decennialang een puinhoop van hun financiën maken en die zich op ronduit onverantwoordelijke gedragen hebben -- en nog steeds zo gedragen -- die miljardensteun krijgen. Oh, en dat zijn dan toevallig ook de landen met een 'vergrijzingprobleem' -- een probleem dat 'opgelost' lijkt te worden door COVID-19 en draconische lockdownmaatregelen.

Maar goed, dat staat hier natuurlijk he-le-maal los van. Toch?

Hoe dan ook, wij kunnen dus weer lekker betalen voor het zuiden én oosten.

Hop, ga eens aan het werk mensen. Er moeten EU-rekeningen betaald worden!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties