Verenigd Koninkrijk wil 40 miljard betalen voor Brexit

Verenigd Koninkrijk wil 40 miljard betalen voor Brexit

Het Verenigd Koninkrijk wil hoogstwaarschijnlijk 40 miljard betalen voor de Brexit. Dit zeggen drie 'bronnen' uit de regering. Hierbij komt er een eind aan de stoere taal dat er niets betaald wordt en geeft het land toe aan de Europese Unie.

De Europese Unie had het al over bedragen tussen de 50 miljard en de 100 miljard, dus met dit voorstel willen de Britten een middenpositie bereiken waarbij er iets gebogen wordt naar de positie van de EU en er rekening wordt gehouden met de wensen van de mensen in Groot-Brittannië.

De regering had al eerder verteld dat de Britten helemaal niets hoeven te betalen en dat ze al decennia nettobetaler zijn en dus juist geld moeten krijgen van de Europese Unie. De Europese Unie wil er natuurlijk voor zorgen dat de Brexit geen succesverhaal wordt, dus die probeert op elk mogelijke manier de Brexit zo duur als mogelijk te maken.

Voorlopig zijn het de Britten die blijven inleveren en lijkt de Europese Unie sterker te staan. Maar de gesprekken verlopen achter gesloten deuren en de Britten staan bekend om hun onderhandelingsvermogen, dus niets is nog zeker. De angst bestaat natuurlijk dat het Verenigd Koninkrijk te veel inlevert, terwijl de Brexit symbool moet staan voor de vrijheid en onafhankelijkheid waar veel mensen in Europa naar streven.

https://www.youtube.com/watch?v=yoiKWWjCYO4

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties