Verenigde Staten smokkelen honderden militaire voertuigen van Irak naar Syrische rebellen

Geen categoriesep 22 2019, 12:00
Waar zijn de Amerikanen toch in godsnaam mee bezig? Nou, dat weten we niet precies, maar momenteel smokkelen ze honderden militaire voertuigen van Irak naar de Syrian Democratic Forces, een zusterorganisatie van de Koerdische PKK-rebellen. Deze organisaties vechten tegen de seculiere president-dictator Bashar al-Assad en weten zich gesteund vanuit Washington DC, zo meldt Yeni Safak.
Met de leveranties wordt natuurlijk duidelijk wat de inzet van de Amerikanen is: een voortzetting van de Syrische burgeroorlog ten koste van duizenden levens. Het is de klassieke visie van geopolitiek van de Amerikanen: probeer zoveel mogelijk chaos te creëren rondom het Euraziatische hartland om daarmee te garanderen dat de wereldhegemonie van de VS ook in de 21e eeuw een feit zal zijn. In de onderstaande video wordt uitgelegd waarom dit als noodzakelijk wordt gezien:

The Geographical Pivot of History

De Amerikanen zouden in Syrië dus honderden militaire voertuigen afleveren aan de SDF, een zusterorganisatie van de Koerdisch PKK: een internationale terreurorganisatie verantwoordelijk voor meer dan 45.000 (!) doden. Daarmee schenden de Verenigde Staten mogelijk het internationaal recht: ze steunen de gewapende strijd van rebellen die vechten tegen de legitieme regering-Assad.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten