Vergeet dit niet als jij je garage gaat verbouwen

Geen categorienov 14 2017, 7:00
Gebruik jij jouw garage alleen als opslag? Dat is hartstikke zonde. Een garage heeft veel potentie om een prachtige verlenging te zijn van jouw woning. Gebruik de garage bijvoorbeeld als extra slaapkamer, hobbykamer of washok. Daarnaast doen deze ruimtes ook uitstekend dienst als kantoor. Het is niet ongewoon dat tandartsen van garages een praktijkruimte maken. Vind hier handige tips hoe jij van jouw garage en fijne ruimte maakt.
Vergunningsplicht
Voordat je begint met verbouwen is het belangrijk om uit te zoeken of je een vergunning nodig hebt. Ga dit na bij de bouw- en woningtoezicht van de gemeente. De gemeente gaat bekijken of de bouwtechnische aanpassingen binnen of buiten het vergunningplicht vallen.
Isoleer de garage
Besluit jij om de garage te verbouwen tot woon- of werkruimte? Dan heeft de garage een isolatielaag nodig. Het is voor een specialisten eenvoudig om de muren te isoleren. Daarnaast helpt isolerend glas, zoals HR++ mee aan een geïsoleerde ruimte. Laat je de garagedeur zitten? Plaats dan isolatiepanelen en tochtstoppers. Door de garage goed te isoleren hoeft je verwarming minder vaak aan en de airco is overbodig. Je creëert een aangenaam binnenklimaat. Daarnaast bespaar je op de energierekening.
Genoeg stopcontact
In veel garages zijn niet tot nauwelijks elektrische punten te vinden. Gebruik jij je garage straks als kantoor, dan ga je heel wat meer stroompunten nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan de verlichting, de computer, printer en router. Een elektricien zorgt ervoor dat er meerdere stopcontacten te vinden zijn. Daarnaast zorgt de specialist ervoor dat kabels netjes weggewerkt worden.
Plaats een lichtkoepel
Laat een lichtkoepel plaatsen, zo krijg je veel daglicht in de ruimte. Een driewandige koepel heeft een hoge isolatiewaarde. Een één- of tweewandige koepel heeft een lagere isolatiewaarde. Daarnaast heb je de keuze uit ronde, rechthoekige en vierkante koepels. De formaten variëren van 40 bij 40 cm tot wel lengtes van 2,5 meter.
Plaats een tussenwand
Wil jij een deel van de garage blijven gebruiken voor het opslaan van spullen? Plaats dan een tussenwand. Zo is het mogelijk om een deel van de garage om te toveren in een mooie ruimte. Het andere deel blijft dienst doen als opslag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten