Verhagen haalt uit naar dissidenten

Geen categorieapr 02 2011, 16:55
Tijdens het CDA-congres van vandaag haalde Maxime Verhagen uit naar christendemocraten die soortgenoten publiekelijk bekritiseren.
Zie het maar als Verhagens antwoord op de kritiek van onder andere Ad Koppejan. U weet wel, het rebellerende kamerlid dat vooral bezig is met zoveel mogelijk aandacht te krijgen van de media. Zolang de schijnwerpers op hem gericht staan is hij gelukkig.
Goed, blijkbaar ben ik niet de enige die het onderhand he-le-maal gehad heeft met dergelijke CDA-dissidenten. Als je ervoor kiest in een fractie te zitten, moet je je houden aan de fractiediscipline. Dat heeft niets te maken met de vrijheid van meningsuiting, maar alles met professionaliteit. Als u voor een bedrijf werkt gaat u uw baas (of het product van het bedrijf) ook niet publiekelijk afkraken.
"Op het veld staan we schouder aan schouder en komen we voor elkaar op", zei Verhagen. "Soms moeten we elkaar de waarheid vertellen, maar dan wel in de kleedkamer". Hij onderstreepte continu de noodzaak alles "samen" te doen.
Verhagen heeft duidelijk genoeg van alle kritiek op zijn persoon. En dat werd tijd. De dissidenten doen hun partij meer kwaad dan goed. Ben je het niet eens met je leider? Probeer de richting van je partij dan achter gesloten deuren te beïnvloeden, terwijl je hem (of haar) publiekelijk steunt. Punt.
De vraag is nu wat Peetoom in dit opzicht doet. Zij is een uitgesproken critica van Verhagen. Houdt ze zichzelf in als voorzitter of wordt ze alleen maar feller (ik vrees het met grote vrezen)?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten