Verkopers op vrijmarkt rekenen zich al rijk

Geen categorieapr 24 2015, 21:00
De gemiddelde verkoper denkt een heel mooi bedrag te kunnen verdienen op de vrijmarkt maandag.
Het is maandag Koningsdag. En u weet wat dat betekent: de vrijmarkt is er weer. De meeste mensen gaan naar de markt omdat het er hartstikke gezellig is en om een beetje rond te scharrelen, maar af en toe koopt iemand ook nog iets.
Nou ja: eigenlijk gebeurt dat heel vaak.
Uit onderzoek blijkt namelijk dat de gemiddelde vrijmarkt-verkoper 92 euro denkt te verdienen maandag. Dat zou een gigantische omzet zijn:
Dat meldt ING vrijdag op basis van een eigen onderzoek.
Volgens de bank is ruim een kwart van de Nederlanders momenteel van plan als verkoper deel te nemen aan de vrijmarkt op Koningsdag.
Daarmee komt de totale verwachte opbrengst uit op 330 miljoen euro. Of alle mensen zich allemaal aan hun plan houden, hangt volgens de bank echter sterk af van het weer.
Oh, en ja het is zeker reëel. In 2013 verdiende de gemiddelde verkoper namelijk 90 euro. 92 euro zit daar maar een beetje boven. Aangezien het nu wat beter gaat dan in 2013 verwacht ik dat mensen dit keer meer uitgeven... en dat de gemiddelde opbrengst per verkoper hoger uitvalt. Misschien dat ze dit keer in de buurt komen van de magische grens van 100 euro.
Ik ben benieuwd wat de gemiddelde DDS-lezer doet. Ben jij van plan om deel te nemen als verkoper? Of ben je meer het type consument die lekker de hele markt wil afstruinen?
Deze dames waren vorig jaar in ieder geval buitengewoon tevreden met hun shopping spree:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten