Vernielzucht van anti-racisme protesten gaat gestaag verder in Nederland: beeld van Gandhi beklad

Vernielzucht van anti-racisme protesten gaat gestaag verder in Nederland: beeld van Gandhi beklad

Een beeld van Gandhi. Bron: Shutterstock: Door d_odin

In het immer vredige en keurige Amsterdam is het weer raak. De 'aartsracist' Gandhi is slachtoffer geworden van de beeldenstorm van BLM en consorten. Ook Gandhi heeft in het verleden vrij negatieve dingen gezegd over met name Zuid-Afrikanen, dus het was wachten op de agressie van de anti-racisten. Nu is ook de stichter van het moderne India - en voorvechter van dekolonialisme - slachtoffer geworden van vandalisme.

Het beeld van Gandhi op de Churchilllaan - oh de ironie - is beklad door anti-racisten. Ook het beeld van Gandhi moest eraan geloven, de inmiddels niet meer zo creatieve term 'Racist' was op de sokkel geschreven in rode verf.

Ook het getal 1312 staat geschreven op het beeld: dit is een verwijzing naar de afkorting ACAB, All Cops Are Bastards. Wat betekent dat het anti-politie sentiment nu ook is overgewaaid naar Nederland. Een overwinning voor de lieden van Antifa, die al jaren een hetze campagne voeren tegen alle vormen van autoriteit.

Ondanks dat Gandhi over het algemeen als held wordt gezien vanwege zijn geweldloze demonstraties en vredestochten in India - tegen de koloniale overheerser Engeland - heeft ook Gandhi een paar onfrisse uitspraken gedaan.

Tijdens zijn verblijf in Zuid-Afrika sprak hij zich laatdunkend uit over de zwarte bevolking, en noemde hij ze zelfs 'Kaffer' wat een Nederlandse verbastering is van het woord 'kafir' zoals de Arabieren Afrikanen omschreven.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Beeldenstorm Gandhi Bekladding

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties