Vernietiging van Hamas is juist de beste garantie voor vrede

Geen categoriejul 25 2014, 19:00
In weerwil van wat De Volkskrant bericht - 'Israël zou moeten inzien dat vernietiging van Hamas niet bijdraagt aan vredesproces' - zou de vernietiging van Hamas juist vrede in het Midden-Oosten op onnavolgbare wijze dichterbij brengen.
We kennen ze wel: de mensen die denken dat het conflict tussen Israël en de Palestijnen is op te lossen met de rede en de fluwelen handschoen. Als Israël gewoon eenzijdig een wapenstilstand afkondigt, komt het uiteindelijk allemaal goed. Ene Henk Müller publiceerde aan het begin van de middag in De Volkskrant precies zo'n artikel. De titel van het stuk was 'Israël zou moeten inzien dat vernietiging van Hamas niet bijdraagt aan vredesproces' en dat zegt eigenlijk alles al. Müller claimt dat het beter is om Hamas een beetje met rust te laten, en dat daardoor vanzelf een duurzame vrede zal ontstaan. "Concessies zijn onvermijdelijk voor vrede," aldus de opinieredacteur.
Was het allemaal maar zo makkelijk als Hamas gewoon met rust laten. Een wapenstilstand afkondigen and be done with it. Israël kan dat echter niet doen, want een wapenstilstand is voor Hamas geen opstapje naar echte, duurzame vrede. Het is voor de Palestijnse terreurbeweging slechts een moment van herbewapening. De batterij opladen en dan weer doorgaan met de inwoners Israël de stuipen op het lijf jagen en één voor één proberen weg te pesten. Net zolang tot de laatste Jood het land heeft verlaten. Een staakt-het-vuren is voor Hamas immers net zo goed een oorlogstactiek als het laten ontploffen van een bus in Tel Aviv. Vrede zal er niet komen met Hamas, ook niet als men een wapenstilstand aanbiedt.
En als u mij niet op mijn blauwe ogen wil geloven dat dit de werkelijke strategie van Hamas is, dan wilt u het misschien wel geloven van één van hun leden. Aldus een optreden van een Hamas-vertegenwoordiger op de Libanese televisie:
Dat is dus wat Hamas wil met een wapenstilstand: in feite het conflict zo lang mogelijk verlengen. Als Israël daarmee akkoord gaat, gaat het akkoord met een nog decenniadurende rakettenregen op het eigen grondgebied. Het zal de pijn en het lijden niet laten stoppen, maar juist verlengen en verplaatsen naar toekomstige generaties.
Nee, verreweg het beste scenario voor Israël (en de Palestijnen, uiteraard, die onder het juk van dit terroristische gespuis gebukt gaan) is als Hamas helemaal van de kaart wordt geveegd. De hele militaire infrastructuur kapot. Alle leiders opgepakt en berecht, en klaar.
Want anders? Degenen die de film Terminator 2 hebben gezien weten wat er anders gebeurt. Als een ware T1000 zal Hamas zich van de momenteel door Israël toegebrachte wonden herstellen en dan gewoon verder toewerken naar het uiteindelijke doel van de terroristische organisatie: de vernietiging van Israël en de vestiging van de shariastaat Palestina.
En je kunt er doekjes om winden, maar de enige manier voor Israël om die ellende te voorkomen is door Hamas zelf eerst te vernietigen. Het is een ongemakkelijke waarheid, maar laat u vooral geen zand in de ogen strooien door mensen als Volkskrantscribent Henk Müller.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten