Veroordeelde in zaak 'shishamoord' knipt enkelband door en peert hem

Geen categorieapr 04 2018, 16:00
Wie had dat gedacht, de veroordeelde Carlo R. (30) uit Heerlen knijpt er van tussen toen hij te horen kreeg dat hij 14 jaar zou moeten brommen. Carlo R. wordt (nu dus alweer) gezocht vanwege zijn betrokkenheid bij de 'shishamoord' in Geleen, waardoor Hafid Merkikou op 8 februari 2017 met een jachtgeweer van zijn leven is beroofd.
De twee andere daders kregen allebei 24 jaar, R. kreeg echter 10 jaar minder. De voorlopige hechtenis zou worden opgeschort op voorwaarde dat de man een enkelband zou gaan dragen. Nu is zo'n enkelband een behoorlijk blok aan je been als je wilt vluchten, dus wat doet de schavuit? Hij knipt hem zomaar door! Het IQ van Carlo R. moet nog worden vastgesteld maar we hebben zeer waarschijnlijk te maken met een ware criminal mastermind die het Nederlandse rechtssysteem op ingenieuze wijze heeft weten te ontlopen.
Het Openbaar Ministerie is natuurlijk helemaal van z'n apropos. Hoe haalt een veroordeelde het in z'n hoofd om een enkelband door te knippen, dat mag helemaal niet! Blijkbaar gingen er ook al geen alarmbellen rinkelen toen hij vorige week niet bij zijn uitspraak aanwezig was. Goed mogelijk dat hij dus al voor de uitspraak op de vlucht is gegaan!
Mochten er nog veroordeelden met een enkelband dit artikel lezen terwijl ze hun vonnis afwachten, luister naar ons advies: Don't try this at home, het mag niet! Gedraag je!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten