Verveel jij je deze Kerstmis? Tijd om deze uitvindingen van vroeger uit de mottenballen te trekken!

Geen categoriedec 26 2015, 8:00
Kerstmis is een prima moment om die kisten op zolder nog eens open te gooien en te zien wat voor prachtige uitvindingen uit een vorig tijdperk je nog in huis hebt.
Wat dacht je bijvoorbeeld van...

Een Polaroid-camera

1024px-Polaroid_Image_Pro
Voordat selfies selfies waren, had je de Polaroid. In een tijdperk waarin nog niet iedereen een telefoon met zich meedroeg waarmee je de hele dag lang op de foto kon zetten, was er Polaroid. Eén druk op de knop, en FLITS, de foto was klaar. De foto kwam naar buiten gerold en na even wapperen had je 'm dan in je handen: je hele eigen analoge selfie!

Een Gameboy... bonuspunten voor Pokémon Red en Blue

gameboy_color_blue_pokemon_by_evan_geline-d5533vg
In de jaren '90 werd er ineens niet meer buitengespeeld door kleine jongetjes. Nee, je zat binnen. Met je joekel van een Game Boy, terwijl je je best deed zoveel mogelijk Pokémon te verzamelen en - als je een kabel had - die dan te ruilen met vriendjes. Kon jij ze alle 150 vangen? Of was er een bepaalde Gym Leader bij wie je maar vast blééf zitten?

De Furby

furby-974515_960_720
Irritant, gek stemmetje wat je nooit begreep, wilde altijd slapen als jij wilde spelen en had batterijen die sneller vervangen moesten worden dan je 'Me.. sleep... again....' kan zeggen.. Maar toch hield je van je Furby! Want Furby's waren pluizig, schattig en door de vele verschillende geluidjes die ze maakten had je in ieder geval de illusie dat hij naar je luisterde... toch?

Typemachine

IMG_9666
Probeer je een tijdperk te herinneren zonder computer. Nee, serieus. Probeer het.... Oké, lastig hè? Toch was het er, en was het tot 20 jaar geleden doodnormaal voor mensen om geen computer in huis te hebben. Waar mensen dan wel hun brieven mee tikten. Met een typemachine, dus. Lijkt net op een modern toetsenbord, maar werkte met inkt in plaats van pixels op een scherm. Had je een foutje gemaakt? Balen! Hele brief moest opnieuw. Want alhoewel alle andere toetsen van een modern toetsenbord óók op een typemachine zitten, ontbreekt helaas de backspace...

Vuvuzela

Vuvuzela_US_Embassy_Pretoria_World_AIDS_Day_2009
Je had er nog nooit van gehoord vóór het WK Voetbal van 2010 in Zuid-Afrika. Sinds 2010 heb je ook niets meer vernomen van dit klaarblijkelijk traditioneel-Afrikaanse muziekinstrument wat bekend staat om z'n hoge irritatiefactor en z'n manische gezoem. Maar ook heb jij hebt vast een oranje vuvuzela liggen, gekocht tijdens de oranjemanie toen Nederland de finale wist te halen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten