Vervelende arbeidsmigranten mogen blijven ondanks klachten van overlast, gemeente: 'bezwaar is ongegrond'

Vervelende arbeidsmigranten mogen blijven ondanks klachten van overlast, gemeente: 'bezwaar is ongegrond'

Boze gefrustreerde man aan de telefoon. Foto via Shutterstock.com, door fizkes

De gemeente Apeldoorn verleende een omzettingsvergunning aan de eigenaar van de rijtjeswoning, die op zijn beurt het pand verhuurde aan uitzendbureau TWG. De buren ervaren erg veel overlast lieten ze begin juni weten tijdens de behandeling van hun bezwaren door een onafhankelijke bezwaarcommissie dat het college van b en w van Apeldoorn adviseert. Dat advies luidde dat Apeldoorn bij het verlenen van de vergunning "aan alle juridische voorwaarden heeft voldaan".

Ja, leuk, maar die omwonenden zitten nog steeds met de overlast. Ze zeggen de bezwaarprocedure onduidelijk te vinden maar wel diverse keren klachten te hebben ingediend. Dit zouden er echter te weinig zijn, maar het lijkt er dus op dat een flink aantal op miraculeuze wijze niet zijn aangekomen. Dat, of de klagende omwonenden roepen maar wat. Maar dat lijkt me sterk.

"We hebben echt veel klachten ingediend, maar nog niet aan het begin van het jaar. We vonden de procedure daarvoor ook niet helemaal helder. Moet het nu bij de gemeente, bij de eigenaar of bij de politie?"

Los daarvan is het natuurlijk een enorm zwaktebod om de huidige klacht, die dus wel degelijk met kracht wordt verkondigd, maar te negeren omdat er ergens in de procedure te weinig klachten zijn gesignaleerd. We hebben het hier over mensen die je alsnog zo zou kunnen verhuizen, dus zo moeilijk kan het allemaal niet zijn. Het lijkt er meer op dat er een excuus is gevonden om er maar niets mee te hoeven doen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties