Vestigt VVD'er Gör met Statenzetel de eerste politiek-islamitische Gülen-fractie?

Geen categorieapr 06 2013, 13:59
'VVD-Statenlid beheert vier mosliminternaten.' Weg met dit soort Statenleden in Noord-Holland!
Stuitend nieuws gisteravond. Nieuwsuur meldde dat het Noord-Hollandse VVD-Statenlid Köksal Gör als voorzitter van de Stichting Witboek vier internaten beheert die kinderen van Turkse afkomst opvangen.

"De internaten die Gör beheert, zijn gevestigd in woonhuizen en huisvesten in totaal 20 tot 25 leerlingen. Naast huiswerkbegeleiding worden in deze internaten ook Koran-lessen gegeven en wordt de leer van Gülen uitgedragen."

En dat allemaal recht onder onze neus in Noord-Holland. De internaten staan ook nog eens vals geregistreerd als adviesbureau.
VVD'er Gör is aanhanger van de ideologie van de omstreden Turkse moslimgeestelijke Fethullah Gülen. De Gülenbeweging heeft geen officiële naam, maar wordt door haar volgelingen meestal aangeduid als Hizmet (de dienst) en voor het bredere publiek in Turkije ook bekend onder de naam Cemaat (de gemeenschap, of vergadering). In Turkije zou zij streven naar het omverwerpen van de seculiere staat. De Gülen-beweging is een sektarische politiek-islamitische club die je hier in Nederland niet moet willen.
De VVD wil nu dat Gülen-aanhanger Gör zijn functie als Statenlid neerlegt. Dat gaat hij natuurlijk niet doen. Het ziet er naar uit dat Noord-Holland de eerste islamitische politieke partij op basis van de Gülen-beweging krijgt. Met dank aan de VVD.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten