Video: Bill Clinton, George W. Bush, en Barack Obama beloofden allemaal om Jeruzalem te erkennen

Video: Bill Clinton, George W. Bush, en Barack Obama beloofden allemaal om Jeruzalem te erkennen

Donald Trump is niet de enige die deze belofte deed. Hij is wél de eerste die zich eraan houdt.

Wat de media niet hardop durven te zeggen is toch echt ontegenzeggelijk een feit: Donald Trump is alles behalve de eerste Amerikaanse president die tijdens verkiezingscampagnes beloofde om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël. Tot gisteren deden alleen Tsjechië en Rusland dat -- gek dat je daar niemand over hoort, trouwens. Je zou bijna denken dat de Arabische wereld zo bang is voor Poetin dat ze hem ten koste van alles niet voor het hoofd willen stoten met anti-Rusland acties, terwijl ze denken (of: weten) dat Amerika in dit opzicht wél over zich heen laat lopen.

Wat betreft die andere presidenten die jaren geleden dezelfde belofte deden: kijk de video hieronder even. Daarin zie je hoe Bill Clinton, George W. Bush én Barack Obama alle drie beloofden dat ze Jeruzalem zouden erkennen én dat de stad de "onverdeelde hoofdstad" diende te zijn van Israël.

Het grootste verschil tussen Trump en die andere (oud-) presidenten is dus dat Trump zijn belofte daadwerkelijk gestand heeft gedaan. Blijkbaar komt dat als een grote schok voor Arabieren, maar dan hadden ze toch echt beter op moeten letten. Als Trump onderhand ergens om bekend komt te staan dan is het dat hij zoveel mogelijk verkiezingsbeloftes inlost. Oh, én dat hij niet onder de indruk is van dreigementen van andere landen en overheden. Sterker nog, daar wordt hij alleen maar koppiger door.

Of het een verstandige zet is, is een heel andere vraag. Maar dat hij deze stap genomen heeft zal niemand mogen verbazen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties