VIDEO - Deze arme schildpadden werden massaal overreden. Daarom besloot Japan om ze een handje -- of bruggetje -- te helpen

Geen categoriejan 05 2016, 13:07
Schildpadden zien er weliswaar sterk uit, maar net als mensen hebben we weinig in te brengen tegen een aanstormende trein. Sterker nog, als ze daardoor overreden worden zijn ze gewoon hartstikke dood.
Dit is het lot dat veel schildpadden in Kyoto en Nara tegemoet gingen. En dat is niet alles: ze werden niet alleen overreden door treinen, maar ze kwamen ook nog eens vast te zitten in het spoor, waarna ze de wissels per ongeluk veranderden. Het gevolg was a) dode schildpadden en b) chaos op het spoor.
Gelukkig hebben Japanse ingenieurs een handige en effectieve oplossing bedacht: ze hebben onder het spoor extra u-vormige tunnels aangelegd voor schildpadden die graag op avontuur gaan. Ze zijn daar nog maar net mee begonnen, maar er zijn nu al tien schildpadden gered van een zekere dood door de nieuwe spoorwegovergang.
Helaas zijn er nog steeds schildpadden die vast komen te zitten -- ook op de nieuwe banen -- maar die worden één keer per maand opgehaald waarna ze naar een lokaal 'aquarium' worden gebracht. Daar worden ze opgevangen en vertroeteld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten