Knipsel 3

[Video] Enorme brand en explosies in Londens trein- en metrostation

Geen categoriejun 28 2021, 18:12
De brandweer in het zuiden van Londen is massaal uitgerukt wegens een enorme brand in het trein- en metrostation Elephant & Castle. Diverse winkels en auto's zijn in vlammen opgegaan maar het is nog niet duidelijk of er ook slachtoffers zijn gevallen.
Op onderstaande beelden is te zien hoe zich een gigantische rookpluim ontwikkelde midden in de stad. Op de tweede video is een explosie te zien.
https://twitter.com/Info288Inter/status/1409519297391742984
Om kwart voor drie (Nederlandse tijd) kreeg de Londense politie een melding binnen van een grote brand. Rond half vier vanmiddag waren er al tien brandweerauto's aanwezig en zo'n 70 brandweerlieden. Een uur later werd dit aangevuld met nog eens vijf extra brandweerwagens en 30 brandweermannen.
Over de oorzaak van de brand is nog weinig bekend, maar de Londense politie weet al wel te melden dat het waarschijnlijk niet om een terreuraanslag gaat:
https://twitter.com/MPSSouthwark/status/1409509091244916742
"Agenten zijn aan het ondersteunen bij de brand in Elephant & Castle. Er zijn degelijke wegafzettingen neergezet en burgers worden geadviseerd om weg te blijven uit de omgeving. Het incident lijkt niet terreur gerelateerd te zijn", aldus de politie van Southwark. De woordvoerder van The London Fire Brigade heeft volgens The Standard gezegd dat de brand is ontstaan in de garages vlak naast het trein- en metrostation en niet in het station zelf. Dit wordt ook bevestigd door Mohsin Khan, een ingenieur die naast de garages van het trein- en metrostation aan het werk was, merkte op dat er brand was ontstaan en "letterlijk binnen tien seconden" de hele garage in vlammen bedekte, zegt hij tegen The Independent. Ook beschrijft hij hoe er meerdere kleine explosies vanuit de garage volgden na de uitslaande brand.
Rond half zes heeft de brandweer de brand onder controle kunnen krijgen, zo melden ze via Twitter.
https://twitter.com/LondonFire/status/1409525060826800129
Volgens ABC News schijnt er slechts één persoon gewond te zijn geraakt en te worden behandeld door ambulancepersoneel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten