vlcsnap 2020 08 07 08h29m35s488

Video! Femke Merel van Kooten pakt grondwetschendende bruut Henk Otten aan: 'Was gewoon chantage!'

Geen categorieaug 07 2020, 9:00
In de uitzending van GeenStijl-talkshow Chips nootjes bier heeft het uit de Partij voor de Toekomst gestapte Kamerlid Femke Merel van Kooten van haar hart absoluut geen moordkuil gemaakt. Ze heeft nog eens grondig afgerekend met de 'chanterende' en grondwetvertrappelende Henk Otten.
[video width="640" height="360" mp4="https://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2020/08/kooten-arissen.mp4"][/video]
Een opmerkelijke keuze: alle talkshows hadden Femke Merel van Kooten gebeld om te komen praten over haar exit uit de door Henk Otten gekaapte Partij voor de Toekomst. Maar ze kwam naar Chips nootjes bier, in de kelder van GeenStijl. Daar deed ze voor Tom Staal en Bart Nijman nog eens uit de doeken op welke wijze Henk Otten haar behandeld heeft.
Dat was niet mals. Van Kooten heeft Otten beschuldigd van het schenden van de Grondwet, omdat hij haar ernstig onder druk zette om anders te stemmen dan haar eigen geweten haar ingaf. Volgens artikel 63 van de Grondwet stemmen Kamerleden "zonder last". Niemand kan of mag ze dwingen.
Otten interesseerde dat niets en draaide de voormalige PvdD'er flink de duimschroeven aan. Zo hielp ze een motie weg te stemmen om asielkinderen uit Griekenland op te halen, iets waar ze zich nog altijd voor schaamt. Ook dwong Henk Otten haar op te stemmen wat hij wilde over zaken als de Europese top en het pensioenakkoord.
Ondanks dat Van Kooten hem confronteerde dat wat hij deed helemaal niet mag - een Eerste Kamerlid die een Tweede Kamerlid onder druk zet om te stemmen zoals hij dat wil - kon het Otten niets schelen. Hij vond zichzelf 'het motorblok', en Van Kooten was slechts 'het blok aan ons been'. Niet alle stemmingen heeft ze meer kunnen terugdraaien, en schaamt zich daar voor.
Het onafhankelijke Kamerlid beschuldigt de ex-FVD'er van chantage: "Absoluut!", en overweegt nog na het reces de zaak aanhangig te maken bij het Presidium. Advocaten bieden zich ook aan om Otten in rechte aan te pakken voor zijn schaamteloze vertrappeling van de Nederlandse constitutie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten