Video! Friezen pakken spugende zwartrijder aan

Video! Friezen pakken spugende zwartrijder aan

Als dit in Amerika was gebeurd zouden er meteen rellen uitbreken.

Zo doe je dat! Hieronder een video van een zwartrijder die hard wordt aangepakt door een bende Friezen in Heerenveen. De man werd betrapt toen hij gratis en voor niets met de trein reisde. Heel gek, maar de conducteur vond dat geen goed idee.

Na met hem te hebben gesproken wreef de conducteur alsnog met zijn hand over zijn hart; de zwartrijder werd weggestuurd, maar er kwam geen boete aan te pas (dit omdat de man liet weten dat hij toch echt dacht dat er genoeg tegoed op zijn ov-chipkaart stond).

De reactie van de zwartrijder? Hij bespuugde de conducteur, schold hem uit, en vertoonde andersoortig agressief gedrag. De NS-man pikte dat niet en reageerde, waarna er een echt gevecht uitbrak.

In veel provincies komt zwartrijdend tuig ongetwijfeld weg met dat soort wangedrag. Helaas voor de illegale passagier in kwestie denken Friezen daar net een beetje anders over. Zij accepteren het namelijk niet dat iemand zomaar om zich heen begint te slaan en de boel op stelten zet. Dan wordt er ingegrepen.

En hard ook.

Het gevolg? De man werd door vijf personen tegen de grond gewerkt waarna ze allemaal op hem gingen zitten. Dag meneer, welkom in Heerenveen. Dan wachten we nu even kalm op de politie.

De zwartrijder kletste ondertussen maar door (zo vertelde hij mensen dat ze absoluut niet bang hoefden te zijn, wat een beetje merkwaardig was aangezien hij tegen de grond was gewerkt en werkelijk niets kon doen) en werd uiteindelijk meegenomen door de politie die, zoals altijd, pas op kwam dagen toen het echte werk al achter de rug was.

Kijk, daarom ben ik nou trots op mijn Friese afkomst. Ons mooie land is weliswaar veroverd door die verdraaide Hollanders, maar onze Friese geest kunnen ze nooit breken. Fryslan boppe!

Lees meer over:
Friesland geweld NS

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties