Geweldig, Nigel Farage komt terug in de politiek om Brexit te verzilveren!

Geweldig, Nigel Farage komt terug in de politiek om Brexit te verzilveren!

Nigel Farage, voormalig kopstuk van UKIP, denkt er de komende dagen 'heel erg hard over na' over een terugkeer in de politiek. Dat kan vertaald worden als: hij komt terug! Farage had al eerder gezegd dat als Brexit in gevaar komt, hij terugkeer in de politiek zou overwegen. Na de speech van de Britse premier Theresa May gisteren, is hij er klaar mee.

We kennen Nigel Farage natuurlijk als de extravagante Brit die in het Europees Parlement tekeer gaat tegen de Europese kopstukken, als Guy Verhofstadt en Jean-Claude Juncker. Hij heeft ervoor gezorgd dat het referendum over een Brexit er kwam en dat zijn decennia lange strijd tegen de Europese Unie een overwinning bracht.

Na de vorige verkiezingen, is hij uit de landelijke politiek gestapt en heeft hij gezegd niet meer terug te keren. Daar kwam later verandering in, toen Farage merkte dat Theresa May steeds meer ging inleveren in de onderhandelingen met de Europese Unie. Toen gisteren May aankondigde dat het vertrek uit de EU zeker nog tot volgend decennium op zich zou laten wachten, werd het voor heel veel mensen te veel. De positie van May is er niet sterker op geworden en Nigel Farage denkt hardop na over een terugkeer.

De leiding van UKIP heeft al gesprekken met Farage en de grootste voormalige donor van UKIP, Arron Banks, heeft ook opgeroepen tot een terugkeer van onze favoriete Britse politicus. Laten we het hopen.

Hier nog een aantal geweldige momenten van Nigel Farage in actie:

https://www.youtube.com/watch?v=huS85FwG8jc

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties