Video! Nederlandse en Belgische Syriëstrijders in Idlib spreken: "Wij zijn terroristen, ja!"

Geen categorieaug 08 2018, 10:00
Alhoewel het imperium van ISIS en diverse jihadistische rebellengroepen bijna volledig is ingestort, controleren laatstgenoemden nog altijd Idlib in het noordwesten van Syrië. Er zitten daar ook nog altijd Nederlandse Syriëstrijders, en zij zijn bereid daar door te vechten tot het bittere einde. Terroristen? Dat zien ze als een soort geuzennaam, zo vertellen ze in een video-interview.
https://twitter.com/HaraldDoornbos/status/1027084957846568961
Wie dacht dat alle Nederlandse Syriëgangers inmiddels omgekomen of teruggekeerd waren, komt bedrogen uit. Nog altijd helpen er lui met een Nederlands paspoort om de boel aan flarden te schieten in het verre Syrië. Zoals bijvoorbeeld de Syriëgangers "Abu al-Zubair al-Holandi" en "Abu Mohammed al-Holandi", die zich samen met terreurbelg "Abu Abdul Rahman al-Belgiqi" ophouden in Idlib in het noordwesten van Syrië.
Voor het eerst verschijnen ze nu op beeld, met dank aan Jenan Moussa en Harald Doornbos.
Spijt van hun daden hebben ze niet. Dat de lokale bevolking onderdrukt en uitgebuit wordt evenmin. Sterker nog: het drietal heeft zichzelf de illusie aangemeten dat zij hen "beschermen" tegen het "barbaarse" regeringsleger en die verderfelijke shiïeten. "Terroristen" zijn ze niet (zeggen ze), maar accepteren het wel als een soort geuzennaam.
De jihadisten blijken overigens niet erg honktrouw te zijn geweest: ze zijn lid geweest van ISIS, Al-Nusra, HTS en nog een stroom andere jihadistische groeperingen. Ze omschrijven zich nu als een soort ZZP'ers - ze zijn 'onafhankelijk' en vechten mee met een bepaalde groep als ze daar zin in hebben.
Maar fijn voor ons: ze geven aan tot het bittere einde te willen strijden, en daar desnoods hun leven voor te willen geven. Om met Mark Rutte te spreken: prima. Liever dat dan dat dit geteisem weer braaf Nederland komt opzoeken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten