Video! Politie New York rijdt in op betogers en politie Los Angeles verricht ruim 500 arrestaties!

Video! Politie New York rijdt in op betogers en politie Los Angeles verricht ruim 500 arrestaties!

Screenshot van Twittervideo: NYPD die inrijdt op agressieve demonstranten. Via @rob_bennett

De Verenigde Staten lijkt wel in vuur en vlam te staan. New York, Los Angeles, Detroit en Washington zijn getuige van grof geweld door zowel demonstranten als politie. In 17 steden zijn al bijna 1.400 arrestaties verricht en steeds meer burgemeesters voelen zich genoodzaakt om de noodtoestand uit te roepen. De rellen en plunderingen gaan gewoon door!

Eerst maar even de schokkende beelden:

New Yorks' finest wordt bekogeld en belaagd door demonstranten, die grotendeels blank zijn. Iedereen heeft de smartphone paraat om 'police brutality' op te nemen zodra het zich voordoet. En al snel wordt de situatie grimmiger. Niet zozeer door de agenten, want die hebben zich in het begin nog in weten te houden. Althans, zo lijkt het. De demonstranten beginnen met steeds meer spullen te gooien, naderen de auto's en proberen deze tegen te houden. Vlak nadat de tweede auto arriveert, trappen ze beiden het gas in en drukken de menigte zo omver. Slachtoffers zijn nog niet gemeld, maar in de laatste seconden van het filmpje zie je de agressie wel nog verder toenemen!

Hier zie je wat er vlak daarna gebeurde:

Het lijkt er meer op dat die agenten worden geblokkeerd terwijl ze naar een noodgeval moeten. Als men ze dan blijft blokkeren én continu proberen het voertuig te vernielen, dan snap ik ook wel dat die agenten het een keer zat zijn. Wat een zielig zootje demonstranten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties