Video! Tesla in Moskou vliegt spontaan in de hens

Video! Tesla in Moskou vliegt spontaan in de hens

Een spectaculaire video van een spontaan ontploffende Tesla op de snelweg in Moskou, circuleert op internet. Hier de video:

Een Tesla S vliegt spontaan in de fik, schijnbaar door een fout bij het -systeem. Deze zou een vrachtwagen pal voor de auto niet hebben herkend en er tegenaan zijn gereden.

Tretiyakov, de bestuurder, had z'n handen nog aan het stuur terwijl de bestuursassistent-software z'n werk hoorde te doen. Hij wist aan de dood te ontsnappen maar hield er wel een gebroken been en verwondingen aan zijn borst er aan over. Zijn twee kinderen, die eveneens in de auto zaten, kwamen er met hersenschuddingen vanaf. Het beeldmateriaal begint dus bij het moment dat de vader met de twee kinderen al uit de auto waren geklommen en de eerste vlammen ontstonden.

Hoe fraai dergelijke auto's ook zijn, dit is natuurlijk enorm zorgwekkend! Niet alleen zit men dus met een autopilot-functie die verre van perfect is, maar ook met een wagen die levensgevaarlijk kan worden in geval van een ongeluk. Het gezin had het geluk dat de auto niet direct bij de botsing ontplofte, wat dus heel goed had gekund.

De oorzaak van deze ontploffing heeft natuurlijk met de accu te maken die gemakkelijk kortsluiting kan krijgen na een ram. Nou is een Tesla nog een van de veiligere elektrische auto's. Maar stel je eens voor dat je een ongeluk krijgt met een elektrische auto die een ton minder heeft gekost? Een gevaar voor jezelf en je directe omgeving, waar de brandweer zo'n apparaat eerder gecontroleerd uit laat branden dan daadwerkelijk het ding blust. Explosiegevaar en chemische stoffen die vrijkomen, maken zo'n ding echt levensgevaarlijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties