Schermafdruk 2020 04 08 185424

Video! Thierry Baudet: 'We staan op het punt van een Brusselse machtsovername'

Geen categorieapr 22 2020, 20:00
Terwijl heel Europa bezig is met blussen van de coronabrand probeert Zuid-Europa door middel van emotionele retoriek ons in de zogeheten eurobonds te krijgen. Mocht dit stupide plan er komen dan moet Nederland uiteraard weer flink veel gaan betalen, en zien wij er iets van terug? Nee. Terecht dan ook dat Baudet nog één laatste pleidooi houdt tegen deze Brusselse staatsgreep.
Eerder vandaag liet VVD-coryfee Frits 'De Bolk' Bolkestein ook al weten helemaal niks te zien in een eurobonds. Ons kabinet moet voet bij stuk houden en zich niet op de knieën laten zakken door het emoterreur vanuit Zuid-Europa. Die Spanjaarden - en Italianen - kunnen mekkeren wat ze willen, het is en blijft een waardeloos plan.

De Eurobonds vormen een rampzalig instrument. Nederland moet er nooit intrappen. De lidstaten van de monetaire unie zouden hun (overheids)schulden op één hoop gooien en die zou worden gefinancierd met een gemiddelde Europese rente. Omdat de Nederlandse economie betrouwbaar is, betaalt ons land een (betrekkelijk) lage rente. Een gemiddelde Europese rente zou hoger liggen. Dit betekent dat Nederland elk jaar enige miljarden euro rente meer zou moeten betalen.

Baudet hoopt van harte dat ons kabinet niet gaat buigen voor Brussel. Al wordt de kans steeds groter dat ons kabinet liever voor Brussel kiest dan voor Nederland. Zeker nu de Franse president Macron zich ook heeft bemoeid met de 'kwalijke' houding van Nederland en Duitsland.
Men heeft alle redenen om geen vertrouwen te hebben in onze regering aangaande deze kwestie. We hebben een kabinet vol met draaikonten, en ook ditmaal moet men niet raar opkijken als we plots zitten opgescheept met een eurobonds - of een ander fonds dat een andere naam heeft gekregen om een 'andere' indruk te wekken.
https://twitter.com/EssenHarm/status/1253020395202138113?ref_src=twsrc%5Etfw
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten