VIDEO Volgende belachelijke rage onder millennials: wastabletten eten voor de 'Tide Pod Challenge'

Geen categoriejan 19 2018, 15:00
We hebben zo veel 'challenges' gehad op social media, zoals 'the Ice Bucket Challenge' voor ALS-patiënten, of de 'Cinnamon Challenge' waarbij mensen kokhalzend kaneelpoeder innemen. Het valt niet te bedenken of de millennials komen weer met iets belachelijks.
Nu ook weer, want er schijnt een hele rage te zijn over het innemen van wastabletten. Ja. U leest het goed: wastabletten. Waarom toch in vredesnaam? Is het leven zo doelloos en waardenloos geworden dat dit soort praktijken voor 'likes' en aandacht het enige zinvolle is aan leven?
https://twitter.com/MoonEmojii/status/947286903337963521?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fnos.nl%2Fartikel%2F2212619-wastabletten-eten-youtube-verwijdert-video-s-van-gevaarlijke-rage.html
De media storten zich in elk geval op dit fenomeen en allemaal 'experts' en fabrikanten vertellen over de risico's en hoe gevaarlijk dit wel niet is. Dat hoeft men toch niet uit te leggen? Dat lijkt mij toch evident?

Het bedrijf achter Tide, Procter & Gamble, heeft ook een waarschuwing afgegeven. "Onze wasmiddeltabletten zijn zeer geconcentreerd en zijn bedoeld om kleren mee te wassen." De capsules moeten alleen worden gebruikt om kleding mee te reinigen, gaat het bedrijf verder. "Er mag niet mee worden gespeeld, in welke omstandigheid ook, zelfs als het als grap is bedoeld."

Voor mij is het, hoe zwaarmoedig dat ook mag klinken, een fenomeen dat tentoonstelt hoe verloren de moderne generatie soms wel niet is en wat voor gevolgen sociale media en de sociale druk kunnen hebben op mensen.
https://www.youtube.com/watch?v=rba7MpbzoyA

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten