Video! Ziekenhuisarts in Uden slaat alarm: "25% gaat niet levend van die afdeling af"

Video! Ziekenhuisarts in Uden slaat alarm: "25% gaat niet levend van die afdeling af"

Screenshot van GeenStijl-Twittervideo over ziekenhuisarts in Uden ivm coronavirus.

GeenStijl plaatste zojuist een video van een ziekenhuisarts in Uden. Hij legt de hele situatie van de afgelopen paar weken uit, en slaat alarm. "25 procent gaat niet levend van die afdeling af."

Hier de tweet met de video:

Alarm! Alle hens aan dek
De man geeft op een hele rustige manier uitleg over wat zich in dat ziekenhuis de afgelopen tijd heeft afgespeeld. In een halve week tijd ging men van de eerste naar de vijfde versnelling. Het ziekenhuis moest worden omgebouwd en andere operaties en afdelingen zijn praktisch stil komen te liggen. Zo zijn er afdelingen gemaakt die besmette patiënten van mogelijk besmette en niet besmette patiënten scheiden. Van de afdelingen met bewezen besmettingen, komt 25 procent dus te overlijden.

Langzaam maar zeker komen er steeds meer aanwijzingen waaruit blijkt dat Nederland (net als Spanje) eenzelfde scenario als in Italië te wachten staat. Want bedenk je wel, het gaat niet alleen om die 25 procent overlijdenskans op die afdeling. Het gaat ook om allerlei andere mensen die acute zorg nodig hebben, maar (straks) niet of nauwelijks ergens (op tijd) terecht kunnen. Mensen van alle leeftijden, die het anders waarschijnlijk wél hadden overleefd.

Voor de nabestaanden van die mensen wordt dat een hele bittere pil. Want vroeg of laat komt namelijk het besef dat de overheid te lang niks heeft gedaan en dat vervolgens als beleidsstrategie is gaan verkopen.

'De griep doodt jaarlijks ook (oude/zwakke) mensen' werkt als argument voor 'gecontroleerde besmetting' misschien voor families met opa's en oma's van in de tachtig. Maar als er veel eerder maatregelen waren genomen, en er waren zat aanwijzingen voor om dat te doen, dan waren ziekenhuizen veel beter voorbereid geweest. Dan was ziekenhuispersoneel lang niet zo vaak besmet (en dus niet inzetbaar) geweest. Dan waren er ook veel minder kwetsbare patiënten besmet geraakt (die nu wel bedden op de intensive care toegewezen hebben moeten krijgen) en was ook het aantal extra coronapatiënten beduidend lager geweest.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties