Vier nieuwe coronabesmettingen! Ziekenhuis Gorinchem direct op slot

Vier nieuwe coronabesmettingen! Ziekenhuis Gorinchem direct op slot

Een corona-patiënt wordt per stretcher vervoerd. Bron: cpt.kama / Shutterstock.com.

De persconferentie van het RIVM op NPO1 was nog bezig, toen zojuist dit nieuws kwam. Er zijn vier besmettingen geconstateerd bij patiënten van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. In tegenstelling tot alle eerdere 'maakt u zich geen zorgen-retoriek', gaat het hele ziekenhuis direct op slot! De teller voor de Nederlandse coronapatiënten staat daarmee nu al op 10.

Het Beatrixziekenhuis is direct overgegaan op full lockdown. Niet zo gek, want een patiënt die in dat ziekenhuis op de intensivecareafdeling lag en later naar het Erasmus MC in Rotterdam is overgeplaatst, bleek besmet te zijn. De patiënt heeft er tussen 21 februari en 28 februari gelegen!

Destijds nam het ziekenhuispersoneel echter geen extra maatregelen, want het RIVM-protocol gaf daar geen aanleiding voor. Geen 'oeps', 'sorry' of 'we hebben de boel flink onderschat'. Nee, in plaats daarvan is het vooral belangrijk om vooruit te kijken. Jaap van Dissel van het RIVM is de beroerdste niet om die open deur in te trappen en zegt:

"Dit betekent dat het Beatrixziekenhuis in kaart moet gaan brengen wat precies de gevolgen zijn voor het ziekenhuis."

Alsof de kans bestaat dat ze meer dan een week lang niets of niemand aan heeft geraakt.

Ik hoop echt dat het allemaal mee gaat vallen. Ik hoop ook dat ze er bij het RIVM meer verstand van hebben dan ik en weten dat het mee gaat vallen. Maar toch krijg ik steeds meer de indruk dat Nederland totáál onvoorbereid is, niemand met enige bevoegdheid echt stappen durft te nemen (op het ziekenhuis en hulpverleners na dan) en men vooral hoopt dat het allemaal wel mee zal vallen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties