Viezerik! Voormalig officier van Justitie had volgens OM 'betaald seks met 16-jarige jongen'

Viezerik! Voormalig officier van Justitie had volgens OM 'betaald seks met 16-jarige jongen'

De rechtbank in Den Haag behandelt vandaag een strafzaak tegen Vincent L. L. wordt ervan verdacht dat hij tegen betaling seks had met een 16-jarige jongen. Dat is al erg genoeg. Maar wat dit verhaal nog schokkender maakt is zijn voormalige beroep: hij was namelijk voormalig plaatsvervangend hoofdofficier van justitie.

Volgens De Telegraaf zijn tien medeverdachten al veroordeeld. L. werd namelijk al in 2017 gearresteerd. De reden dat de zaak tegen hem nu pas begint? Hij had bezwaar gemaakt tegen de procedure.

Hij deed dat omdat er twee Amsterdamse officieren van justitie bij de vervolging zijn betrokken. Deze zaaksofficieren vallen echter onder het gezag van de hoofdofficier van justitie in Den Haag, zo is vorig jaar besloten.

Het Gerechtshof oordeelde gelukkig dat de zaak gewoon verder kon gaan. Maar toen ging L. in

Ondertussen gaat het geruzie over de regels verder. Saskia Belleman doet op Twitter live verslag van de zaak. Daar bericht zij het volgende:

Het is te hopen dat deze zaak gewoon verder kan gaan zodat uitgezocht kan worden of de verdachte zich daadwerkelijk schuldig heeft gemaakt aan deze ranzige misdaad. Het zou werkelijk vreselijk zijn als hij dit gedaan heeft maar ermee wegkomt vanwege een technische vormfout.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Misdaad Pedofilie Vincent L

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties