Virologe Marion Koopmans: 'De Indiase coronavariant is allang hier, een vliegverbod is rijkelijk laat'

Virologe Marion Koopmans: 'De Indiase coronavariant is allang hier, een vliegverbod is rijkelijk laat'

Marion Koopmans. Bron: Erasmus MC / Wikimedia Commons.

Virologe Marion Koopmans, tevens lid van het OMT, bekritiseert de beslissing van het kabinet om een vliegverbod richting India in te stellen. Dat kabinetsbesluit valt "rijkelijk laat," laat zij bij RTL Nieuws weten.

Andere landen hadden al dagen, soms weken, een verbod op landende vliegtuigen uit India, en Nederland volgt om 18:00u vanavond.

De Erasmus-virusonderzoeker ziet het nut van zo'n vliegverbod op Schiphol maar als iets betrekkelijks. Koopmans zegt dat het RIVM uit steekproeven allang weet dat de Indiase coronavariant, die potentieel veel besmettelijker is én aan de vaccins kan ontkomen, rondgaat in Nederland. In de zogeheten kiemsurveillance werden tot dusverre twee patiënten met de Indiase coronavariant aangetroffen. Die vormen het topje 'van de ijsberg,' meent de hoogleraar.

Koopmans: "Als je het oppikt in de surveillance, dan weet je dat het al breder circuleert."

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties