Vlaams Belang is het zat: Filip Dewinter krijgt straf voor bezoek aan Griekse neonazi's

Geen categorienov 20 2016, 17:30
Filip Dewinter, Anke Van dermeersch en Jan Penris gaan nat. En dat is nog terecht ook.
De partij die in Nederland bekendstaat als de Vlaamse versie van de PVV, ik heb het natuurlijk over het Vlaams Belang, heeft het helemaal gehad met drie leden. De meest prominente van hen is Filip Dewinter, maar ook Anke Van dermeersch, en Jan Penris zijn bekende namen net over de grens.
Onlangs ging dit drietal namelijk op werkbezoek in Griekenland. Niets mis mee, zou je denken. Daar konden ze even goed zien hoe het met de vluchtelingencrisis gaat.
https://twitter.com/Anke_online/status/799928698354864128?ref_src=twsrc%5Etfw
Helaas vonden de dame en heren dat niet voldoende. Ze ontmoetten namelijk ook leden van Gouden Dageraad, de neonazistische partij die steeds meer impact heeft in Griekenland. Sterker nog, de knettergekke Dewinter hield zelfs een toespraak op een bijeenkomst van de partij. Zotter dan dat kun je het niet maken.
https://twitter.com/FDW_VB/status/799901534062575616?ref_src=twsrc%5Etfw
Het bestuur van het Vlaams Belang kan dat absoluut niet waarderen en heeft vandaag harde straffen uitgedeeld aan de drie betrokken politici. In een officiële verklaring laat de partij weten:

Met dit eigengereid optreden, dat niet het eerste incident was in zijn soort, gingen de betrokkenen niet alleen in tegen de duidelijke afspraken in verband met Europese samenwerking in het bijzonder, maar ook tegen de richting die door de partijraad werd bepaald na de analyse van de verkiezingen van 25 mei 2014. Ze brachten hierdoor de partij ernstige schade toe.

En ja, daar worden inderdaad consequenties aan verbonden. Zo worden de drie parlementariërs "officieel terechtgewezen." Feitelijk is dat niet meer dan een publiekelijke klap in het gezicht, maar het Vlaams Belang is nog lang niet klaar:

De betrokken parlementsleden mogen bovendien geen politieke buitenlandse contacten onderhouden zonder hiervoor een mandaat van voorzitter of partijbestuur te hebben. De derde maatregel is de zwaarste: Anke Van dermeersch geschrapt zal worden als Partijbestuurslid en vervangen zal worden als gemeenschapssenator.

Vervolgens legt de partij uit:

Voor het partijbestuur is dit incident gesloten en wordt er op een toekomstige correcte samenwerking met de parlementsleden gerekend. De oplossingen die het Vlaams Belang voorstelt voor diverse maatschappelijke problemen vereisen een eendrachtig optreden van onze partij.

Au, au, en nog eens au! Dat is nog eens een publiekelijk vernedering zeg, en dat is nog meer dan verdiend ook.
Natuurlijk is de kans groot dat het Vlaams Belang Dewinter uiteindelijk ook maar helemaal dumpt, net zoals het geval nu eigenlijk al is met Van dermeersch.
Door deze stompzinnige actie hebben Dewinter, Van dermeersch en Penris het imago van het Vlaams Belang natuurlijk vreselijk veel schade toegebracht. Er is een verschil tussen het zijn van een populistische beweging (zoals de PVV is) en een beweging die flirt met neonazi's. Als het Vlaams Belang niet had ingegrepen was het duidelijk in welke hoek die partij thuishoort -- en nee, dat is geen hoek waar een weldenkend mens mee in verband gebracht wil worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten