Vlaming wint tweede etappe én gele trui

Geen categoriejun 30 2013, 21:00
Bakewie?
Jan Bakelants, een Vlaamse renner van Leopard-Radioshack, heeft de tweede etappe van de Tour de France 2013 gewonnen. Hij hield op verrassende wijze het peloton één magere seconde achter zich.
Het zag er lange tijd naar uit dat het een sprint zou worden van een hele grote eerste groep. Of eigenlijk: het peloton. De enigen die er niet meer bij waren, waren enkele grote sprinters, zoals Mark Cavendish, maar ook Marcel Kittel, de gele trui drager die gisteren zegevierde. Een goede sprinter die er nog wel bijzat was Peter Sagan. Vrijwel iedereen - ondergetekende incluis - dacht dan ook dat hij wel even zou winnen.

In de laatste kilometers deden Sylvain Chavanel, Jakob Fuglsang, Gorka Izagirre, Juan Antonio Flecha,Bakelants en Manuele Mori een poging. Toen het peloton snel naderde, had alleen de Belg nog geloof in een goede afloop. Hij reed de longen uit zijn lijf en werd daarvoor beloond.

Uiteindelijk hield hij slechts één seconde over op Sagan.
Het was voor Bakelants werkelijk een geweldige dag. Hij is namelijk al vijf jaar profwielrenner, maar hij had nog nooit een wedstrijd gewonnen. Nu dus wel... en hij mag, omdat hij een seconde voorsprong had op het peloton, morgen ook nog eens aan de derde etappe beginnen met de gele trui om zijn schouders. 
Overigens verwacht ik dat het morgen echt een mooie, interessante dag wordt. Ook dan staan er namelijk een aantal klimmen op het menu; de toppers zullen de Tour daar niet winnen, maar als je een slechte dag hebt kun je 'm er wel verliezen. Iedereen zal dus scherp zijn, en de dagzege zal vrijwel zeker gaan naar een aanvaller die in een groepje uit het peloton ontsnapt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten