Vluchtelingen uit Sudan frauderen maar liefst 5 miljoen euro aan onterechte uitkeringen bij elkaar

Geen categoriejan 02 2017, 15:00
Welkom in Europa, hier is de subsidiepot. Graai maar raak!
Veel West-Europese landen gooien hun grenzen open om vluchtelingen op te vangen. Steentje bijdragen voor een betere wereld, nietwaar? Het minste dat je dan mag verwachten is dat de voornoemde vluchtelingen zich dan als modelburgers gedragen in het land dat zo gastvrij is ze op te vangen. Welnu, dat valt in de praktijk nogal mee, zo ondervinden de autoriteiten van het Duitse Braunschweig.
De politie kwam er aldaar achter dat er minstens 300 vluchtelingen - voornamelijk mannelijke asielzoekers uit Sudan - zich op grote schaal schuldig hebben gemaakt aan uitkeringsfraude. Eén man heeft niet minder dan 12 keer bijstand aangevraagd, op een totaal van evenveel nep-identiteien. Maar liefst €40.000 is dankzij deze graaivluchteling door het rioolputje gespoeld.
Men gaat er dan ook vanuit dat dit alles slechts het zogeheten topje van de ijsberg is, zo rapporteert de Noord-Duitse zender NDR.
De totale schadepost wordt geschat op maar liefst 3 tot 5 miljoen euro. Geld wat vermoedelijk voorgoed niet meer terugkomt, aangezien de frauderende aanvragers zich bedienden van allerlei nep-identiteiten. Het lukte om met die nep-namen uitkeringen aan te vragen, omdat na Angela Merkels "wir schaffen das" meer dan een miljoen vluchtelingen de kant van Duitsland opkwamen en een beroep deden op de sociale zekerheden van dat land. Door die grote aanwas konden ambtenaren al die vragne niet deugdelijk controleren, en wisten kwaadwillende frauders daar op een eenvoudige manier een slaatje uit te slaan.
De vluchtelingencrisis heeft in allerlei mensen het slechtste naar boven gehaald, en niet in de laatste plaats in een hoop criminele asielzoekers. En wij hebben dit alles gewoon laten gebeuren. Het is triest, maar waar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten