VN keert zich tegen Verenigde Staten en schaart zich achter Iran: 'Amerikaanse liquidatie van generaal Soleimani was illegaal''

VN keert zich tegen Verenigde Staten en schaart zich achter Iran: 'Amerikaanse liquidatie van generaal Soleimani was illegaal''

3d-rendering van drone-aanval op konvooi van Iraanse generaal Soleimani in Bagdad, Irak. Via shutterstock.com, door Naeblys

De VS heeft volgens het VN-rapport de regels rondom oorlogsvoering verbroken door zomaar een Iraanse generaal vanuit de lucht op te blazen met een onbemande drone. Goh!

Dat blijkt een mooie kans voor de VN om relevant te blijven, dachten ze bij die organisatie. Want wat is het idee? Het rapport, waar dus al in geconcludeerd wordt dat het illegaal is wat hier is gebeurd, aangrijpen om de regels voor drones verder aan te scherpen. Zodat ze in het vervolg alsnog kunnen worden overtreden, maar dan staat er tenminste wel in dat het écht helemáál niet mag. In plaats van de reguliere 'dat is verboden'.

Maar het kon wel eens voor politieke spanningen gaan zorgen. De rest van de VN-lidstaten zullen kijken naar de mogelijke consequenties van het rapport. Als ze er niks mee doen zijn ze in de ogen van de rest van de wereld zo hypocriet als de neten. Maar doen ze er wél wat mee, dan duwen ze de Amerikanen van zich weg. En die blijven natuurlijk ook niet stilzitten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties