VN maakt zich grote zorgen om toename kindbruiden in Iran

Geen categoriefeb 05 2016, 20:00
Steeds meer jonge Iraanse meisjes worden gedwongen om te trouwen met een veel oudere man.
De Verenigde Naties maken zich ernstig zorgen over de toename van het aantal kindbruiden in Iran. Deze meisjes worden niet alleen gedwongen om in het huwelijksbootje te stappen met een veel oudere man, maar worden daarna ook nog eens legaal verkracht: het is in Iran namelijk legaal om sex te hebben met een meisje als ze negen jaar oud is.

Following a review of the situation in Iran, the UN Committee on the Rights of the Child (CRC) urged the country to “repeal all legal provisions that authorise, condone or lead to child sexual abuse.”

The committee, which is made up of 18 independent experts who monitor the implementation of international children’s rights treaties, said it was “seriously concerned” over reports that child marriages in Iran were on the rise.

Volgens het CRC worden steeds meer meisjes van tien jaar oud of jonger gedwongen om met een oudere man te trouwen. Vervolgens worden ze niet alleen verkracht door hun nieuwe echtgenoot, maar ook nog eens levenslang onderdrukt door de pedo in kwestie. Dat laatste wordt mede mogelijk gemaakt door een wet die stelt dat vrouwen de plicht hebben om "de seksuele behoeften van hun echtgenoot ten alle tijden te vervullen."
Als het arme meisje zich verzet tegen de huwelijksnachtverkrachting is ze theoretisch dus nog strafbaar ook.
Het bewijst maar weer eens dat het Iraanse regime werkelijk diabolisch is. Natuurlijk is het niet politiekcorrect om dat te zeggen, maar het is wél waar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten