Voel jij de grond onder je langzaam inzakken? Maak dan snel dat je wegkomt, want dit komt steeds vaker voor

Geen categoriemrt 16 2016, 19:00
Nederland is allang niet meer het veilige land dat het ooit was. Dat geldt niet alleen voor mensen die 'm knijpen voor ISIS, maar voor iedereen die in een gebied woont waar de bodem langzaam verzakt.
Het was ooit een puur exotisch verschijnsel. 'Sink holes', oftewel zinkgaten. Vreemde, grote diepe putten die ineens ontstonden en auto's, huizen en mensen verzwolgen:
Vroeger vonden plotseling verschijnende zinkgaten alleen plaats aan de andere kant van de wereld. In de Amerikaanse staat Florida, in Australië of in China. Maar Nederland staat steeds vaker nadrukkelijk op het lijstje van de plekken die getroffen zijn door angstaanjagende gaten die ineens de aarde openscheuren en alles wat erboven staat verslinden:

In de afgelopen weken kwamen de sinkholes dichterbij dan ooit. Eind februari ontstond in het Duitse Nordhausen een groot gat van 30 meter breed en 50 meter diep waarin een bedrijf verdween. Ook verschenen vorige week twee kleinere zinkgaten in het wegdek van Enschede.

De TU Delft is momenteel bezig met een systeem om de gaten op tijd op te sporen en - zo nodig - alle aanwezigen dus voldoende tijd te kunnen geven dat hun weg, huis, tuin of zelfs camping op het punt staat opgegeten te worden door niemand minder dan de aarde zelf...
https://twitter.com/eenvandaag/status/710125619208527873
Let er dus op, in je eigen omgeving. Als je de bodem in de loop der jaren ziet zakken, kan dat een belangrijke aanwijzing zijn dat zich een sink hole aan het vormen is. En mocht dat gebeuren, dan is dat niet iets waar je bij wil zijn. Menig mensenleven is al verlorengegaan door deze niets- en niemandontzienende verschrikkingen van Moeder Natuur.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten