Volgende 'Millennial-challenge' veroorzaakt nu al ongelukken in Nederland: lopen naast rijdende auto

Geen categoriejul 29 2018, 14:00
In de afgelopen jaren hebben we te maken gehad met nogal stupide 'challenges'. Het ging van onschuldig, zoals de 'Ice Bucket Challenge', naar minder onschuld, de 'Cinnamon Challenge', naar ronduit debiel, zoals de 'Tide Pod Challenge'. In de laatstgenoemde eten jonge mensen een 'tide pod', oftewel gewoon een pakje met wasmiddel. In deze wereld waarin alles steeds extremer en harder en pijnlijker moet, kan het ook zeker fout gaan.
Zo ook in Nederland, waarin er nu al ongelukken zijn door het nadoen van de zogeheten 'In My Feelings Challenge'. Op een nummer van Drake uit je auto stappen en dan ernaast gaan dansen. Er zijn veel voorbeelden, zoals auto's die heel rustig rijden, maar vlakbij Putten ging het mis door uit de auto te stappen terwijl die te hard reed. Dit is al erg pijnlijk, maar het valt in het niets vergeleken met andere filmpjes in de Verenigde Staten waarin ze op een rijdende motor staan en naast een auto het dansje doen op het nummer van Drake.
In Nederland is het geïntroduceerd door de heren van 538, die het nadeden. 538 geeft aan dat ze geen onverantwoord gedrag wilden promoten, maar dat ze er ook vanuit gaan dat mensen zelf begrijpen dat ze geen domme dingen moeten doen. Terecht, helemaal waar, ware het niet dat de generatie millennials daar niet zo veel van begrepen hebben en de inhoudsloosheid van het bestaan proberen te vullen door bizarre 'Challenges'. De YOLO-mentaliteit heeft weer eens slachtoffers gemaakt.

Sommigen doen de challenge terwijl er iemand anders achter het stuur zit, maar op internet duiken ook video's op van mensen die uit hun rijdende auto stappen, een dansje doen en dan maar hopen dat ze weer in hun auto kunnen stappen. Twee dj's van Radio 538 deden het een paar dagen geleden ook al. Hun poging lukte wel.

"Dit is volslagen idioot", vindt woordvoerder Ernst Koelman van het Openbaar Ministerie (OM). "Dit gaat veel verder dan een onschuldig dansje, en dan ook nog op de openbare weg."

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten