Volgens Brussel zijn illegalen gewoon legaal

Geen categoriesep 21 2011, 15:57
Gevalletje tegenaan bemoeien. Genosse eurokommissar Cecilia Malmström (Interne Zaken) kapittelt minister Gerd Leers (CDA, Immigratie en Asiel) met zijn plan om illegalen vast te zetten.
De plannen zijn weer eens in strijd met de bemoeizuchtige Europese regelgeving, zo bleek woensdag uit antwoorden van Malmström op vragen van Nederlandse europarlementariërs van PvdA, SP, GroenLinks en D66.
De partijen hebben hierover gezamenlijk en waarschijnlijk juichend een persbericht gepubliceerd.
Lidstaten mogen volgens de Europdictatuur geen wetgeving invoeren waarbij illegalen worden vastgezet alleen maar omdat ze illegaal zijn. Leers wil illegaliteit strafbaar stellen. Illegalen kunnen, volgens de plannen van Leers, een gevangenisstraf krijgen van maximaal 4 maanden of een geldboete van maximaal 3.800 euro.
De weg-met-ons-partijen zijn natuurlijk opgetogen met de antwoorden van de commissie. ‘Het is goed dat de Europese Commissie tegenwicht biedt aan de onmogelijke eisen van de PVV aan de coalitie,’piept D66-europarlementariër Sophie in 't Veld. ‘Met dit voorstel laat Leers zien dat hij internationale afspraken en de mensenrechten van illegalen aan zijn laars lapt,’ bralt Emine Bozkurt van de Europese afdeling van de PvdA.
Wie betaalt bepaalt toch? Wegwezen dus met die plucheplakkers in Brussel. Nederland maakt zelf wel uit wat wel en niet strafbaar is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten