Volkert van der Graaf wil af van speciale voorwaarden

Geen categoriejul 11 2014, 15:14
De groene terrorist vindt dat hij zich voorbeeldig heeft gedragen.
Het Algemeen Dagblad bericht dat Volkert van der Graaf af wil van enkele speciale voorwaarden die verbonden zijn aan zijn vervroegde vrijlating. De moordenaar van Pim Fortuyn vindt namelijk dat hij zich sinds zijn vrijlating fan-tas-tisch braaf heeft gedragen. En tsja, dan zouden de voorwaarden moeten worden aangepast - of zelfs helemaal moeten verdwijnen.
Op dit moment draagt Van der Graaf een enkelband. Deze band stelt de autoriteiten in staat om te weten waar hij zich bevindt. Als hij dus naar andere plekken gaat komt men daar achter en kan hij weer worden vastgezet. Het is bij hem vooral van belang dat hij een aantal steden niet bezoekt - zoals Rotterdam, Den Haag, Hilversum of de woonplaats van één van de nabestaanden van Fortuyn. Blijkbaar vindt Volkert dat niet kunnen; hij wil meer vrijheid.
Ook mag hij op dit moment niet met de media praten, wat niet zo gek is aangezien hij gewoon een radicale activist is, en nog een terrorist ook. Dat soort types mogen hun propaganda niet verspreiden, zeker niet als dat tot grote maatschappelijke onrust kan leiden, wat in zijn geval ongetwijfeld zo zal zijn.
Tenslotte wordt hij begeleid door een psychloog. Die behandelt hem en zorgt ervoor dat hij niet weer doordraait. Althans, dat is de bedoeling.
Van der Graaf - die zijn hele leven in de gevangenis had moeten verdwijnen maar onterecht is vrijgekomen - is daar dus niet blij mee. Hij en zijn advocaat stellen dat hij zich sinds zijn vrijlating op 2 mei jongstleden voorbeeldig heeft gedragen. Zo heeft hij zich aan de voorwaarden gehouden (logisch, als dat niet zo was, was hij ongetwijfeld weer vastgezet) en 'heeft hij een opleiding gevolgd.' Dat laatste is leuk en aardig voor hemzelf, maar het ontgaat me hoe de rest van de maatschappij daar iets aan heeft. Sterker nog, misschien dat wij zijn opleiding zelfs hebben betaald - in ieder geval deels.
Om daar nou trots op te zijn, tsja.
Ik hoop van harte dat Van der Graaf keihard wordt weggelachen door de rechter. Die man moet de rest van zijn leven in de gaten worden gehouden - en zelfs dan heeft hij nog niets te klagen. In andere landen had hij zijn misdaad namelijk met de dood moeten bekopen, of in ieder geval met levenslang.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten