Volkskrant verbaasd: kansarme Syrische 'vluchtelingen' willen in Nederland blijven, hoogopgeleide Syriërs NIET

Geen categoriemei 16 2019, 9:00
Goh, zou dat iets te maken kunnen hebben met onze uit de klauwen gegroeide welvaartsstaat? Nou?
De achterlijke linkse politiekcorrecte fopjournalisten van De Volkskrant verbazen zich erover dat hoogopgeleide Syrische vluchtelingen maar wat graag teruggaan naar hun eigen land als de situatie daar eenmaal gekalmeerd is. Daarentegen blijven hun laagopgeleide mede-vluchtelingen juist liever in Nederland. Ja, ook als ze in principe weer veilig terug kunnen.
https://twitter.com/volkskrant/status/1128880252149731329
Natuurlijk is dit alles behalve verbazingwekkend voor een ieder met ook maar een beetje gezond verstand. Hoogopgeleide Syrische vluchtelingen kunnen uitkijken naar een prima toekomst in hun eigen land -- aangenomen dat de rust daar wederkeert, tenminste. Als het politiek stabiel is staat niets hen in de weg om a) een goed inkomen te krijgen en b) macht en invloed. Sterker nog, aangezien ze het Arabisch natuurlijk als eerste taal hebben is het voor hen vrijwel zeker gemakkelijker om 'tot de top' door te dringen in eigen land. En zelfs als ze die top niet bereiken hebben ze in een rustig Syrië nog altijd een mooi leven, met een mooi huis, een mooie auto, en een mooi gezin.
Die laagopgeleide Syriërs, daarentegen, weten dat ze, ook als het pais en vree is, maar op één ding kunnen rekenen in Syrië: armoede. Het leven was voor hen geen pretje vóór de 'burgeroorlog' en zal dat nadien ook niet zijn. Hun kinderen worden al op jonge leeftijd aan het werk gezet; gebeurt dat niet, dan kan het gezin gewoon niet rondkomen. Het dagelijks leven is voor deze mensen een strijd. Iedere dag weer.
Voor die 'vluchtelingen' (het zijn immers geen vluchtelingen meer als het rustig is in Syrië) is Nederland natuurlijk in ieder geval in economisch opzicht een waar paradijs. Ze hoeven niet eens te wérken om het toch prima te hebben, zeker in vergelijking met hun leven in Syrië.
Misschien dat iemand dit ook even kan uitleggen aan onze vrienden van De Volkskrant? Ach, waar heb ik het over. Die willen dit soort dingen niet begrijpen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten