Volkswagen auto's blijven populair

Geen categoriemrt 03 2017, 7:00
Zo in het begin van een nieuw jaar is het altijd weer tijd voor overzichten van het voorgaande jaar. Een interessant overzicht is dat van de autoverkopen. In 2016 zijn er in totaal 382.825 nieuwe personenauto’s op kenteken gezet. Ten opzichte van een jaar eerder betrof het een daling van 14,7 procent.
Vooral voor de zakelijke markt zijn veel minder auto’s afgenomen. Veel zakelijke rijders hielden de hand op de knip door de aangepaste bijtellingspercentages en veranderingen in het belastingsysteem. Hierdoor was er wel in december nog een piek in de afname van plug-in hybrides zoals de Passat GTE, waarvan de bijtelling in 2017 22 procent is ten opzichte van 15 procent in 2016. De daling wordt voor een kleiner gedeelte verklaard door de groeiende populariteit van private lease bij zowel zakelijke rijders als particulieren. Maar hoe verging het Volkswagen? Bij Volkswagen waren de totale verkopen ook minder, de tweedehands Volkswagen waren echter onverminderd populair.

Groei aantal verkochte Volkswagens tweedehands

In tegenstelling tot het aantal nieuwe auto’s dat verkocht is, is het aantal tweedehandse auto’s dat van eigenaar wisselde wel gestegen in 2016. In totaal ging het om bijna 1,8 miljoen occasions, en was een stijging van 4,5 procent te zien bij occasions die via autobedrijven werden verkocht en betrof het een stijging van 2,2 procent dat van eigenaar wisselde bij particulieren onderling. Ook in het overzicht met meest verkochte auto’s via autobedrijven voert de Golf de lijst aan. Ten opzichte van een jaar eerder werden er 5,1 procent meer verkocht, met een totaal van 39.811. De Polo staat tweede op de lijst, met een groei van 3,6 procent meer verkochte auto’s en een totaal van 37.073.
Bij een tweedehands auto komen reparatie en onderhoud vaker voor dan bij nieuwe modellen. Hebt u bijvoorbeeld een tweedehands Golf gekocht en moet hier iets aan vervangen worden, dan zijn reserveonderdelen gemakkelijk hier gevonden.
Volkswagen_2

Blijvende populariteit Volkswagen nieuwe modellen

De teruglopende verkoopcijfers zijn ook terug te zien bij Volkswagen, maar hun modellen behoren toch nog steeds tot de meest verkochte. In de lijst met de top 10 met meest verkochte auto’s in Nederland in 2016 komt Volkswagen maar liefst vier keer voor. Op de eerste plaats staat de Volkswagen Golf, dat al lange tijd een erg populair model is (12.432 registraties). De derde plaats wordt ingenomen door de Volkswagen Polo (9.975 registraties), die zelfs een plaatsje gestegen is ten opzichte van het jaar daarvoor. De Volkswagen Up neemt de vijfde plaats in beslag met 8.638 registraties. Ondanks dat het model in 2013 nog de meest verkochte auto was, is het nog steeds het meest geliefde model in het A-segment. Een aantal plekken gedaald sinds 2015 is een ander model van Volkswagen, de Passat, die nu op de negende plaats eindigde (8.022 registraties) maar nog steeds de meest populaire zakenauto in het D-segment is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten